Zlatica Gregorová Samospráva

FOTO, Hasičskú zbrojnicu v Močenku vynovili: Stihli to ešte tento rok

Po znovuzvolení starostu Romana Urbánika môže miestna samospráva pokračovať vo svojich plánoch. Tie začaté dokončia a začnú opäť nové.

Ilustračný obrázok k článku FOTO, Hasičskú zbrojnicu v Močenku vynovili: Stihli to ešte tento rok
5
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Počas posledných rokov sa obec podarilo zmodernizovať, čoho dôkazom je okrem iného aj vybudované trhovisko so zelenou strechou, ihrisko neďaleko kostola, prístavba materskej školy ale aj novotou žiariaca hasičská zbrojnica. Hovorí sa, že čert nikdy nespí a tak je potrebné postarať sa o bezpečnosť občanov po každej stránke. Dôležitá je i využiteľná hasičská zbrojnica, ktorá poskytne v momente zásahu všetko potrebné.

Pristavili garáž

V Močenku sa rozhodli, že ju dajú do poriadku. Objektu zlepšili funkčnosť a získala aj atraktívny vzhľad. Obec sa kvôli jej modernizácii zapojila do výzvy Prezídia Hasičského a záchranného zboru ešte vlani. Vypracovali projekt Technické zhodnotenie hasičskej zbrojnice v obci Močenok. Hlavným cieľom samosprávy bolo vybudovať prístavbu garáže, kde by mala svoje miesto hasičská technika aj so zásahovým vozidlom.

Na stavebné práce bolo potrebných pribl. 35 – tisíc eur. Obci sa podarilo získať financie.

Získali dotácie

„Na projekt sme dostali dotáciu od Ministerstva vnútra a Dobrovoľný hasičský zbor, od ktorých sme dostali 30 – tisíc eur. Ostatné sme dofinancovali zo svojho rozpočtu,“ priblížil starosta Močenka Roman Urbánik. Obec tak zafinancovala necelých 5 – tisíc eur. Hasičskú prístavbu sa podarilo vybudovať a v dedine sa môžu pustiť opäť do ďalších projektov v prospech obyvateľov.

FOTO, Hasičskú zbrojnicu v Močenku vynovili: Stihli to ešte tento rok
5
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM