Zlatica Gregorová Kultúra

FOTO: Edita Haládiková sa predstavuje, slnko je ústredným motívom jej tvorby

Obraz vyvolá emócie, núti zamyslieť sa a obdivovať. Je to kumšt, ktorým autori na plátne vypovedia svoje najvnútornejšie pocity.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Edita Haládiková sa predstavuje, slnko je ústredným motívom jej tvorby
Foto: Zlatica Gregorová

Ako sa hovorí, nie každému je zhora dané, ale tomu, kto svoj talent včas podchytí je vraj i nebo nápomocné. K tým druhým, šikovným autorom patrí aj Edita Haládiková. A práve v týchto dňoch vystavuje v Šali svoje diela…

Členkou Klubu výtvarníkov Terra Wag v Šali je od minulého roka, milovanému umeniu sa však venuje už od roku 2010. Z jej diel sála obdiv k prírode a radosť zo života.

Inšpiráciu nájde kdekoľvek

My sme sa opýtali samotnej autorky, aby nám povedala niečo viac o svojej záľube, kde berie inšpiráciu?“Naj­radšej tvorím podľa obrázkov z časopisov alebo internetu. Ak ma niečo osloví, inšpirujem sa a neskôr pretavím do svojej tvorby.“ A čo najradšej maľuje? „Mám rada slnko. Je ústredným motívom mojej tvorby. Ak si všimnete, slnko nechýba snáď na žiadnom mojom obrázku,“ hovorí Edita Haládiková.

Začínala s portrétom

Jej najobľúbenejšou technikou je akryl. Počas prehliadky si však môžete všimnúť i zaujímavý portrét kreslený ceruzkou. Podľa autorkiných slov je jej prvotinou. Edita Haládiková sa do vôd výtvarného umenia vrhla po absolvovaní kurzu. Neskôr už len ako samouk a teraz už tvorí i s ostatnými výtvarníkmi. Inšpiráciu hľadá všade, kde sa dá. S jej entuziazmom a radosťou z maľovania môže byť príkladom toho, že najmä malé krôčiky dláždia cestu k veľkým úspechom…

V priestoroch Kultúrneho strediska Večierka v Šali vystavuje práve v týchto dňoch spolu s Gabrielou Kodadovou.Výstavu môžete navštíviť počas pracovných dní od 9.00 – 17.00 hod. Vstupné pre deti ej 0,20 eur a pre dospelých 0,40 eur. Potrvá do 23. mája 2017.

FOTO: Edita Haládiková sa predstavuje, slnko je ústredným motív jej tvorby
11
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM