Zlatica Gregorová Rôzne

FOTO: Duslácka poliklinika má nový röntgen, slúži aj verejnosti

Závodná poliklinika pre zamestnancov Dusla má dlhú tradíciu. Zriadená bola v tom čase, ako i samotný podnik.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Duslácka poliklinika má nový röntgen, slúži aj verejnosti
Foto: Zlatica Gregorová

Okrem zamestnancov jej služby môže využívať i široká verejnosť. V zdravotníckom objekte je k dispozícii 15 ambulancií. Do vybavenia rádiodiagnostického oddelenia pribudol nedávno nový špičkový röntgen. O tejto skutočnosti nás informovala vedúca centra zdravotnej starostlivosti, doktorka Antónia Vážna.

„V tejto budove poliklinika sídli od roku 1986. Na prelome rokov 2014 – 2015 sa vykonala veľká rekonštrukcia budovy, časti interiéru. Veľké investície sa vložili aj do obnovy prístrojovej zdravotníckej techniky. Bolo obnovené celé rádiodiagnostické pracovisko. Bol zakúpený panoramatický zubný röntgen intraorálny a začiatkom tohto roka bol zakúpený aj nový moderný prístroj s pojazdným stolom,“ informuje doktorka Antónia Vážna. Ten umožňuje urobiť snímky pacientovi, bez toho, aby musel vykonávať akékoľvek pohyby. Ako ďalej dodala, vďaka novému prístroju je zaznamenaná nízka radiačná záťaž pre pacienta.

Prevencia aj všeobecné lekárstvo

Okrem ostatných ambulancií je pre potreby pacientov zriadená i fyziatria, balneológia i liečebná rehabilitácia. Pacienti, navštevujúci rehabilitačné oddelenie môžu, podľa slov doktorky Antónie Vážnej, využiť rôzne procedúry. V zariadení sa
„robia klasické a reflexné masáže, elektroliečba, vodoliečba, magnetoterapia, fototerapia, bazén, liečba ultrazvukom, termoterapia, rôzne cvičenia,"dodala doktorka.

V Šali už budú dve klinické zariadenia

Služby poliklinika ponúka zamestnancom, ako aj ich rodinám a širokému okoliu bez akejkoľvek rajonizácie, keďže klasická šalianska poliklinika už dávnejšie prestala fungovať. Onedlho však obnoví svoje služby a tak si pacient bude môcť vybrať, ktoré zariadenie navštívia. V meste Šaľa sa tak pozdvihne úroveň v oblasti zdravotnej starostlivosti.

Duslácka poliklinika má nový röntgen: Slúži aj verejnosti
13
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM