Zlatica Gregorová Samospráva

FOTO, Budovanie cyklotrasy pokračuje: Do práce sa zveziete už túto jeseň

V druhej polovici septembra sa spustila výstavba Cyklotrasy za zamestnaním do priemyselného areálu. Buduje sa v plnom prúde.

Ilustračný obrázok k článku FOTO,  Budovanie cyklotrasy pokračuje: Do práce sa zveziete už túto jeseň
Foto: Zlatica Gregorová

V týchto dňoch už môžete popri ceste smerom do Dusla, a.s. vidieť napravo od cesty osadené mostíky ponad potok. Žiaria modrou farbou, takže sú veľmi dobre viditeľné. Pracovníci firmy robia po celej trase smerom k chemickému podniku. Naopak, smerom do Veče menšie mechanizmy vyberajú zeminu a upravujú podklad. V ďalšej časti cyklotrasy už môžete zbadať aj umiestnené káble, ktoré sú potrebné kvôli osvetleniu.

Svetelné stožiare

O pár metrov ďalej pracovníci nakladajú a pripravujú povrch na cestu, ktorú lemujú obrubníky. Tam už sú aj osadené stožiare, ktoré budú zabezpečovať dobré osvetlenie cyklotrasy a bezpečný prejazd. Pracuje aj ďalší cestný mechanizmus – valec, ktorý podklad vyrovnáva a chystá na asfaltovanie.

Tí, ktorí radi vysadnú na bicykel a dopravia sa ním do zamestnania, tak budú môcť urobiť už pri večianskom kostole, kde sa trasa začne a skončí až pri chemickom podniku. Tam bude pre dvojkolesové tátoše pripravené stojisko aj so strieškou, kde si ich zamestnanci budú môcť odložiť a po práci na ne opäť vysadnúť. Novovybudovaná cesta pre dve kolesá bude mať dĺžku 3,43 km so skoro 3 – metrovou šírkou.

Bez prekážok

Podľa informácií zo šalianskej radnice sa počas doterajšej výstavby cyklotrasy neudiali žiadne nepredvídateľné skutočnosti, ktoré by mohli narušiť priebeh prác. Výstavba ide podľa plánu a Šaľania aj Večania by na sa na cestu za zamestnaním mohli vybrať do konca tejto jesene.

FOTO, Budovanie cyklotrasy pokračuje: Do práce sa zveziete už túto jeseň
21
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
View this post on Instagram

Vystavba cyklotrasy pokracuje #sala #samosprava #sala24

A post shared by Šaľa24 (@sala.dnes24.sk) on

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM