Peter Štrbo Od Vás

Florbaloví nadšenci v Šali

Potom čo florbalové mužstvo CVČ Tip Top Šaľa prešlo viacerými vývojovými etapami, momentálne pôsobí v tretej lige a má ambície prepracovať sa do druhej najvyššej súťaže.

Klub bol založený už pred niekoľkými rokmi, vtedy ešte pod názvom Flames Šaľa. Tím sa zúčastňoval iba turnajov na Slovensku, ale aj v zahraničí, no do žiadnej ligovej súťaže prihlásený nebol (najlepšie umiestnenia boli 2. miesto na Filoména cup v Seredi a 3. miesto na turnaji v Maďarskom Komárome). Neskôr sa skontaktoval s tímom Strikes Sereď, ktorý vtedy účinkoval v druhej najvyššej súťaži, kam sa pobralo aj niekoľko hráčov nášho tímu. Postupne začal florbal v meste upadať. Oživenie nastáva v roku 2009, keď sa znovu skladá nový tím a začína pôsobiť pod názvom CVČ Tip Top Šaľa, pod záštitou centra voľného času v Šali.

Florbalisti Šale sa opäť zúčastňujú rôznych turnajov na Slovensku i v zahraničí a boli aj účastníkom jedného z najväčších florbalových turnajov na svete, Czech Open v Prahe. Poslednú sezónu bol tím prihlásený v súťaži Super pohár, ktorý organizuje AFbKS (Asociácia Florbalových klubov Slovenska). Tím sa po základnej časti umiestnil na druhom mieste, tesne za prvým družstvom.

V novej sezóne hráči pôsobia v tretej najvyššej ligovej súťaži s cieľom postupne sa zlepšovať a prepracovať sa o ligu vyššie, do druhej najvyššej súťaže. Tretia liga odštartovala v januári v Púchove, kde hráči CVČ Tip Top Šaľa odohrali dva zápasy a to proti ŠK Slávia SPU DFA Nitra „B“ s výsledkom výhry nášho mužstva 7:1 a druhý zápas proti Púchovu, ktorý sme prehrali 6:3.

Šaľanov čakajú ešte tri kola v Trenčíne, Partizánskom a Topoľčanoch. V apríli budeme hostiť družstvá u nás v Šali. Pre výchovu kádrov sa vytvorili krúžky zo žiakov základných škôl, ktoré trénujú pravidelne na ZŠ Hollého a ZŠ Bernolákova.

Mužstvo verí, že sa mu v tomto roku podarí zakúpiť mantinely, ktoré sú nevyhnutné pre zabezpečovanie turnajov jednak pre dorastencov ako aj deti. Pre zlepšenie a skvalitnenie tréningového procesu idú dvaja členovia klubu na školenie trénerov, ktoré organizuje zväz.

Florbalisti
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM