Zlatica Gregorová Kultúra

Festival Rodina s láskou: Potešil kapitán Kotvička aj Jimmyho pukance, FOTO

Po vlaňajšej premiére členky MC Mamy mamám v Šali pokračovali s druhým ročníkom. Festival zaznamenal úspech a radosť organizátorov.

Ilustračný obrázok k článku Festival Rodina s láskou: Potešil kapitán Kotvička aj Jimmyho pukance, FOTO
Zdroj: archív MC Mamy mamám

Októbrové podujatie pre jednotlivcov aj rodiny s deťmi malo za cieľ potešiť, zaujať a zabaviť návštevníkov. Udalosť sa konala v Estrádnej sále Domu kultúry v Šali. Od 10. hodiny sa verejnosť mohla zastaviť v miestnosti plnej hier, divadelných predstavení, zúčastniť sa tvorivých dielní alebo si prečítať dobrú knižku.

Farby dúhy

Členky Materského centra Mamy mamám zo Šale tentoraz pripravili podujatie v téme Zjedli sme dúhu. Viac nám povedala štatutárka MC Mamy mamám Zuzana Gállová: “Boli tu víly vo farebných sukniach, ktoré deti prevádzali po farbách dúhy, na obrovskom koberci v strede estrádnej sály sa deti mohli vyblázniť. Stánky tvorivých dielničiek boli celý deň plné tvoriacich detí. Program bol aj tento rok pestrý, v kinosále boli dve divadlá: Kapitán Kotvička a Dúhový autobus. Pódium estrádnej sály malým návštevníkom taktiež veľa ponúklo.“

Kopec zábavy

Ako sme sa do Zuzany Gállovej ďalej dozvedeli, účastníci podujatia najskôr spolu cvičili, potom si niečo milé prečítali a neskôr sa vydali do kúzelnej krajiny v rozprávke O chlapcovi, ktorý hľadal vôňu čokolády. O čosi neskôr sa všetci zahrali s Duškom na netradičných hudobných nástrojoch. Nakoniec si všetci riadne zaskákali a vytancovali s tanečníkmi z Jumping Šaľa. Zaujímavý bol i ďalší program. „V parku vedľa kultúrneho domu na detičky, ale aj dospelých čakal Sokoliar Tomáš a jeho dravce. Predviedol deťom úžasné vystúpenie, detičky sa veľa dozvedeli. O tvorivé dielničky sa tentokrát postarali Jasle Srdiečko a Slobodná škôlka pod Orechom, ako aj organizátor festivalu Materské centrum Mamy mamám,“ priblížila Zuzana Gállová.

Každý, kto festival navštívil, mal možnosť aj sa dobre občerstviť. Miestne supermarkety poskytli bohaté občerstvenie v podobe ovocia, pomazánok, organizátorom prispeli aj chutným pečivom a dokonca bolo v ponuke aj smoothie s Erikou a Jimmyho pukance. Spomienky a humorné situácie z festivalu zachytával fotograf Adrián.

Spojili hravosť aj lásku

Ako na záver dodala Zuzana Gállová z Materského centra Mamy mamám, „deň bol pre nás radostný, pretože sa splnil náš zámer a vytvorili sme priestor, kde sa spojila detská hravosť, tvorivosť, spokojnosť a láska a výsledkom bol úsmev, malých aj veľkých. Všetkým podporovateľom, najmä Mestu Šaľa zo srdca ďakujeme, pretože bez ich podpory by festival ostal iba v myšlienkach. Vďaka nim sa naše myšlienky mohli zhmotniť do reality.“

Obzretie sa za festom Rodina s láskou: Potešil kapitán Kotvička aj Jimmyho pukan
9
Galéria
Zdroj: archív MC Mamy mamám
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM