Zlatica Gregorová Samospráva

Februárové zasadnutie v Šali: Noví členovia vzídu aj z radov verejnosti

Už onedlho bude známe, kto zasadne do komisií pri Mestskom zastupiteľstve. Tie sú poradným orgánom mesta a prichádzajú s rôznymi návrhmi.

Ilustračný obrázok k článku Februárové zasadnutie v Šali: Noví členovia vzídu aj z radov verejnosti
48
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

O tom, ktorí poslanci zasadnú do lavíc, verejnosť rozhodla v novembrových voľbách 2018. Aj primátor Jozef Belický naďalej pokračuje vo svojej práci. Členovia komisií však budú volení až počas februárového zastupiteľstva. Každá z nich má vo svojej náplni monitorovanie potrieb a navrhovanie riešení podľa jednotlivých oblastí.

Sedem komisií

Podchytená je i práca s mládežou a šport. Nezanedbateľná nie sú ani ekonomické otázky či oblasť územného plánovania, výstavby a dopravy, ktorá v Šali stále nie je na prijateľnej úrovni. Svoje zastúpenie má aj životné prostredie, poriadok aj bezpečnosť aj školstvo. Členovia komisií pri MsZ zastupujú kultúru, cestovný ruch a predkladajú návrhy pre sociálnu, zdravotnú a bytovú oblasť.

Predsedovia

Vlani, v decembri staronoví aj noví poslanci zostavovali predsedov týchto komisií. Podľa informácií z ustanovujúceho rokovania je na poste predsedu Komisie pre sociálne, zdravotné a bytové otázky Jozef Grell. Hlavou Komisie kultúry a cestovného ruchu pri Msz v Šali je Július Morávek. Na čelo Komisie mládeže a športu bol zvolený Peter Szalay.

Ekonomickú komisiu bude viesť Tibor Baran a predsedom Komisie územného plánovania, výstavby a dopravy sa stal Róbert Andráši. Životné prostredie, verejný poriadok a bezpečnosť spadá do kompetencií Petra Gomboša. V čele Komisie školstva je Marián Krištof.

Poslanci aj neposlanci

Ako sme sa dozvedeli, to, kto zasadne do komisií, v týchto chvíľach ešte nie je známe. Svoj záujem verejnosť mohla prejaviť zaslaním žiadosti do 15. januára 2019. Najbližšie zasadnutie Mestského zastupiteľstva bude 7. februára 2019. Práve vtedy na zasadaní zvolia poslancov aj neposlancov za členov komisií.

Šalianski poslanci si, podľa dostupných informácií z decembrového rokovania, spomedzi seba určili aj toho, kto bude zvolávať a viesť zasadnutia mestského zastupiteľstva. Stal sa ním poslanec Tibor Baran.

Sobášiaci

Okrem týchto noviniek sa pristúpilo aj k zostaveniu sobášiacich v novom volebnom období 2018 – 2022. V prípade, že sa budete chcieť vziať v Obradnej sieni MsÚ Šaľa, iste stretnete niektorého z týchto poslancov: Tibora Barana, Petra Hlavatého, Danicu Lehockú či Dominiku Jarošovú. Urobiť tak môžete v každý piatok od 14.00 do 17.00 hod. a sobotu od 13.00 do 18.00 hod., okrem dní, kedy sa oslavujú štátne sviatky a dni pracovného pokoja.

Pozrite si našu fotogalériu z odovzdávania vynovenej budovy MsÚ v roku 2018.

Foto: ilustračné

Šaliansku radnicu slávnostne otvorili: Privítajú vás v moderných priestoroch, FO
48
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM