Peter Sýkora Futbal

Favorizovaný ViOn odnáša od Váhu iba bod

V regionálnom prvoligovom derby zaskočilo domáce Duslo favorizovaného lídra súťaže a najväčšieho ašpiranta na postup do Corgoň ligy.

Krajské derby malo veľmi dobrú úroveň, hralo sa útočne a v priebehu prvej polhodiny mali strelecké príležitosti Kiška, Zajac, ale aj Čirik, na druhej strane hostia kontrovali kapitánom Kuračkom a nebezpečným Pavelkom, ktorý naviac nastrelil po štvrťhodine žrď. V 37. minúte sa však už obrovitý Pavelka presadil a anglickou hlavičkou dostal hostí do vedenia. O 4 minúty neskôr sa tento hráč aj za pomoci faulu prebil obranou a pridal aj druhý gól. Chemici však nezložili zbrane a po obrátke boli lepším mužstvom. Striedajúci Pilo sa v 59. minúte technicky zbavil dvoch obrancov hostí a strelou do „vinkla“ znížil. Kontaktný gól vniesol nervozitu do radov favorita a dobré príležitosti na vyrovnanie mali Lancz, Pilo a mladý Takács. Bodku za zaslúženou deľbou bodov dal opäť v 89. minúte strelecky produktívny Pilo, keď technickým lobom vyrovnal a pričinil sa o zaslúženú deľbu bodov.

Slovan Duslo Šaľa – ViOn Zlaté Moravce 2 : 2 (0:2) Góly: 59. min. a 89. min. Pilo – 37. min. a 41. min. Pavelka; pred 295 divákmi rozhodoval: P. Hrčka; ŽK: Mujkoš – Pavlenda, Babic. Duslo: D. Kolmokov – Tomiš, Mujkoš, Krajník, Devečka – T. Obert (56. min. Uzola), Lancz, Lalák, Čirik (80. min. Cs. Takács) – Kiška (53. min. Pilo), Zajac – tréner: M. Babinec, ktorý po stretnutí povedal: „Vedeli sme, že nás čaká neľahký súper, ktorý v prvom polčase využil aj naše chyby a kruto trestal, hoci pri druhom góle.… Teší ma, že chlapci aj napriek nepriaznivému priebehu nezložili zbrane a po obrátke znovu dokázali, že v posledných dueloch je to najmä v útočnej oblasti lepšie. Potvrdili sme, že to na špičku prvej ligy vieme (remíza s Trenčínom a výhra s Púchovom) a v derby sa nakoniec body spravodlivo delili.“

Zostávajúce výsledky 29. kola: Michalovce – Liptovský Mikuláš 0:0; Lučenec – Púchov 1:0; Ružomberok „B“ – Dolný Kubín : , Trenčín mal voľno.

Tabuľka po 29. kole:

  1. Zlaté Moravce 43:21 – 47 bodov
  2. Púchov 32:28 – 43 bodov
  3. Trenčín 41:17 – 41 bodov
  4. Ružomberok 19:41 – 23 bodov
  5. ŠAĽA 11:33 – 20 bodov
  6. Prievidza – 0 bodov
  7. Podbrezová – 0 bodov.

Poznámka: Mužstvá Prievidze a Podbrezovej sú zostupujúcimi v tomto ročníku prvej ligy a ich výsledky bolia nulované.

Jozef Sklenár

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM