Zlatica Gregorová Rôzne

Fašiangový víkend je tu: Ako ho využiť v Šali a okolí čo najpríjemnejšie?

Prvé marcové voľno ponúka veľa možností, ako ho v pohode prežiť. Vychutnajte si pohodovú atmosféru na rôznych podujatiach.

Ilustračný obrázok k článku Fašiangový víkend je tu: Ako ho využiť v Šali a okolí čo najpríjemnejšie?
Zdroj: pixabay.com

Čaká na vás niekoľko akcií, ktoré by ste si nemali nechať ujsť. V pláne je kultúra aj šport.

KULTÚRA

1. marec 2019, 16.00 hod., pešia zóna Šaľa

FAŠIANGY V ŠALI

Pracovníci Mestského kultúrneho strediska, FS Šaľan, DFS Šaľanček, CVČ Šaľa, DDS Úsmev, ZUŠ Šaľa a Muskátlis Néptánckör-Vágkirályfa pre občanov mesta aj návštevníkov nachystali veselé podujatie so sprievodom. V piatkové popoludnie môžete uvidieť skupinku rôznych postavičiek odetých do fašiangových masiek, ako sa promenádujú po pešej zóne. Program bude pokračovať v Dome kultúry o 20.00 hod., kde sa rozprúdi pravá ľudová veselica.

2. marec 2019, 16.00 hod., Hájske

FAŠIANGOVÁ ZABÍJAČKA

Obec Hájske pre svojich občanov pripravila podujatie, špecifické pre aktuálne obdobie. V tento deň nebude núdza o zabíjačkové špeciality a bohatý hudobný program. Návštevníkov potešia vystúpenia Speváckeho súboru Hájčanka, Folklórneho súboru Kepežďanka a kapely Detského súboru Hájčatá. Ľudovú hudbu spestrí dídžej Tom. Súčasťou podujatia bude aj pochovávanie basy.

2. marec 2019, 17.00 hod., Dlhá nad Váhom

IX. OCHUTNÁVKA VÍN 2019

Počas tohto víkendu sa bude konať ďalšie zaujímavé podujatie. Občianske Združenie Priatelia Vína Dlhá nad Váhom a Obecné zastupiteľstvo a starosta obce Dlhej nad Váhom usporiadajú akciu pre milovníkov kvalitného moku. nebude chýbať degustácia červených, bielych a ružových vín s večerou a vyhodnotením. Do taktu bude hrať hudba TOŠI Band.

ŠPORT

Počas víkendu môžete zamieriť aj na futbalové trávniky či do športovej haly. Hráči a hráčky sa iste potešia vášmu potlesku.

03.marec 2019, 14.30 hod., Futbalový štadión Šaľa

FUTBAL

Priateľský prípravný futbal

Slovan Duslo Šaľa – Slovan Most pri Bratislave (III. liga – BFZ)

HÁDZANÁ

03. marec 2019, 17.00 hod., Mestská športová hala Šaľa

Medzinárodná hádzanárska MOL Liga žien

HK Slovan Duslo Šaľa (3. miesto) – HC Zlín (8. miesto)

KINOTIPY KINA ŠAĽA

2. marec 2019, 20.00 hod.

Všetko najhoršie 2 (Happy Death Day 2U)

Réžia: Christopher Landon  •  Scenár: Chris­topher Landon, Scott Lobdell  •  Hrajú: Jessica Rothe, Israel Broussard, Ruby Modine, Charles Aitken, Laura Clifton  •  Kamera: Toby Oliver  • Hudba: Bear McCreary

Vysokoškoláčka Tree bývala strašná mrcha, dokiaľ ju osud nepotrestal tým, že ju nútil opakovane prežívať rovnaký deň, na ktorého konci ju brutálne zabije chlap v maske maskota jej univerzity. Každodenné krvi prelievanie skončilo až vo chvíli, keď Tree odhalila identitu páchateľa (spolubývajúcej Lori, ktorá ju už nedokázala vystáť) a poslala ho na večnosť.Medzitým sa z mrchy stala priateľská bytosť verne milujúca spolužiaka Cartera, ktorý jej boji proti vraždiacej časové slučke pomáhal.

3.marec 2019, 20.00 hod.

Colette: Príbeh vášne (Colette)

Réžia: Wash Westmoreland  •  Scenár: Richard Glatzer, Wash Westmoreland, Rebecca Lenkiewicz  •  Kamera: Giles Nuttgens  •  Hudba: Thomas Adès  •  Hrajú: Keira Knightley, Dominic West, Eleanor Tomlinson, Fiona Shaw, Aiysha Hart, Al Weaver, Denise Gough, Robert Pugh, Caroline Boulton

Mladučká Sidonie-Gabrielle Colette (Keire Knightley) sa zamiluje do staršieho, parížskeho literáta Willyho a po svadbe je z pokojného dedinského prostredia katapultovaná do sveta žiarivých parížskych salónov a opojných večierkov francúzskej smotánky. Inšpiratívne prostredie v nej prebudí kreativitu a spisovateľský talent. Napíše prvé dielo zo série o Claudine.

3.marec 2019, 18.00 hod.

Čo sme komu zase urobili ? (Qu'est-ce qu'on a encore fait au bon Dieu?)

Réžia: Philippe de Chauveron  •  Scenár: Phi­lippe de Chauveron, Guy Laurent  •  Hrajú:Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan, Medi Sadoun, Frédéric Chau, Elodie Fontan, Frédérique Bel, Julia Piaton, Noom Diawara

laude a Marie Verneuilovi, milovníci starého dobrého Francúzska a teda aj správny malomeštiaci, sa tak trochu s ťažkým srdcom zmierili s tým, že sa ich dcéry vydali za mužov rozličných pôvodov a podarilo sa im prekonať všetky ich zakorenené predsudky. Ale teraz čelia novej kríze. Ich štyria švagrovia Rachid, David, Chao a Charles sú odhodlaní z rôznych dôvodov opustiť Francúzsko. Ale ako k tomu prídu práve Cloude a Marie Verneuilovi?

3.marec 2019, 16.00 hod.

Ako si vycvičiť draka 3 (How To Train Your Dragon: The Hidden World)

Réžia: Dean DeBlois  •  Hrajú: Jay Baruchel, Kristen Wiig, T.J. Miller, Gerard Butler, Jonah Hill, Cate Blanchett, Djimon Hounsou, Christopher Mintz-Plasse, America Ferrera, Craig Ferguson

Ostrov Blp je dračí raj obývaný Vikingami, alebo vikingský raj obývaný drakmi, ako sa to vezme. Bývalí odvekí nepriatelia tu žijú v závideniahodnej harmónii. Vládne im mladý náčelník Štikút, ktorý miluje lietanie s okrídleným parťákom Bezzubým. A miluje aj svoju kamarátku Astrid, len jej to ešte nestačil naplno povedať. Paradoxne práve láska sa stane predzvesťou mrakov, ktoré sa nad Blpem začnú sťahovať…

Vstupné: 5€

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM