Peter Štrbo Hádzaná

Fanklub víta nového trénera Šale: Veľa šťastia pán Kuťka!

Slovenský klub bude Tomáš Kuťka trénovať po 15 rokoch. Ako je už dlhšie známe, skúsený lodivod sa po odchode Michala Lukačína do Nemecka stal novým kormidelníkom Dusla Šaľa. Na jeho pôsobenie sa teší aj šaliansky fanklub. Kuťka bol nedávno hosťom štú

V štúdiu spravodajskej televízie TA3 hovoril Tomáš Kuťka o zložení družstva pre nasledujúcu sezónu, blížiacej sa príprave i očakávaniach. „Lukačín odviedol v Šali vynikajúcu prácu, družstvo hralo na hranici svojich možností,“ uviedol v úvode rozhovoru a poukázal aj na to, že Šaľa po sezóne prišla hneď o niekoľko kľúčových hráčok. „Niektoré hráčky už v Šali nie sú. Vypadla celá pravá strana – Pileková i Vidiečanová, skončili aj skúsené hráčky Weibelová s Czanikovou. Toto všetko predstavuje okrem ohromnej kvality aj okolo 350 gólov, takže tieto zmeny určite zasiahnu do vývoja vzťahov v družstve i herného prejavu,“ vyjadril sa nový kormidelník Dusla k oslabeniu kádra po skončení sezóny, no zároveň zdôraznil, že vedenie klubu už intenzívne pracuje na posilnení kádra. //**„Skúsení funkcionári už hľadajú dievčatá, ktoré by mali tieto diery zaceliť.

Keď bude všetko čierne na bielom, verejnosť sa včas dozvie mená týchto dievčat. Môžem však prezradiť, že na pravej strane sa objavia dve nové hráčky ,mladé, ale už s istou kvalitou,“// priblížil Kuťka v štúdiu TA3 aktuálne dianie v klube a následne ocenil šaliansku prestupovú politiku. „Rád by som vyzdvihol, že nezbierajú hráčky, ktoré si chcú na sklonku kariéru privyrobiť, ale vyhľadávajú talentované hráčky s perspektívou, ktoré by sa vo whil-kových bojoch mali ako polodrahokamy vybrúsiť, aby sa z nich stali nielen kvalitné hráčky pre Šaľu, ale prípadne aj pre reprezentáciu,“** povedal nástupca Michala Lukačína na lavičke Šale.

Do nového klubu neprichádza Tomáš Kuťka s prehnanými očakávaniami. „Vedenie klubu je na vysokej úrovni, funkcionári sú známi tým, že okrem vízií majú aj zmysel pre realitu a hlavne obrovské skúsenosti, takže nie sú to ľudia, ktorí by išli z jednej krajnosti do druhej. Teším sa na prácu v Šali,“ dodal nový tréner HK Slovan Duslo Šaľa. Príprava Šalianok odštartuje 9. júla. Veríme, že sa dievčatám v nadchádzajúcej sezóne bude dariť minimálne tak, ako v tej uplynulej.

[size=14][color=#cc0000]­Šaliansky fanklub želá novému trénerovi veľa šťastia a verí v dobrú spoluprácu[/co­lor][/size]

Posledné dve sezóny sa chemičky môžu pravidelne spoliehať na podporu šalianskeho fanklubu, ktorý často vytvára v športovej hale elektrizujúcu atmosféru. Zástupcovia Supporters sú na nového kouča Dusla mimoriadne zvedaví. „Na trénera Kuťku sa veľmi tešíme, je to veľké meno slovenskej hádzanej s veľkými skúsenosťami. Verím, že tak, ako tréner Lukačín, udrží v družstve trend tímovej hry a súdržnosti kolektívu. Keď uvidíme, že sa baby na palubovke naozaj snažia a bojujú, budeme spokojní aj keď nebudeme všetko rad za radom vyhrávať. S trénerom Lukačínom sme mali dobrý vzťah a verím, že tak isto ho budeme mať aj s trénerom Kuťkom. Chceme aj naďalej podporovať šaliansku hádzanú a vytvárať v hale atmosféru, ktorá naše hádzanárky poženie za víťazstvami. Zisťujeme však, že v dnešnej dobe je úloha prilákať a hlavne udržať mladých ľudí pri takej aktivite, akou je podpora svojho mesta, bohužiaľ ťažké. V novej sezóne bude dôležité, aby si šaliansky divák našiel cestu do haly,“ povedal bubeník Supporters Roman.

„Na nového trénera som veľmi zvedavý, nepochybujem o tom, že sa svojej úlohy zhostí dobre. Bude to však mať veľmi ťažké, tréner Lukačín tu zanechal výraznú stopu, či už vo výsledkoch alebo v hernom prejave družstva. Tomáš Kuťka má ale dostatok skúseností na to, aby úspešné výsledky minimálne obhájil a ja mu budem držať palce. S fanklubom sa samozrejme budeme snažiť pomôcť ako sa dá, či už vytvoríme búrlivú atmosféru doma alebo podporíme tím na palubovke súpera,“ uviedol hovorca a jeden zo zakladajúcich členov fanklubu Jozef Klačko. „Takže veľa šťastia Pán tréner,“ dodal na záver.

Súvisiace články: [link=http://www­.sala24.sk/clan­ky?extend.136313_Kor­midelnik-Dusla-znamy%3A-Salianky-povedie-skuseny-Kutka]Kormidelník Dusla známy: Šalianky povedie skúsený Kuťka![/link] [link=http://www­.sala24.sk/new­s.php?extend.97939]So Supporters v hale nikdy nie je ticho[/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM