Rastislav Búgel Krimi

Facebookom sa šírila správa o posádke auta, ktorá láka šalianske deti: TOTO je reakcia polície!

Na sociálnej sieti sa šíri informácia, že v blízkosti dvoch šalianskych základných škôl ohrozuje deti neznáma posádka auta, ktorá láka deti do vozidla. Podľa tejto informácie sa údajne veľké zelené auto pohybovalo okolo ZŠ Jozefa Murgaša a ZŠ Jozefa Cígera Hronského.

Ilustračný obrázok k článku Facebookom sa šírila správa o posádke auta, ktorá láka šalianske deti: TOTO je reakcia polície!
Zdroj: TASR

Mestská polícia túto informáciu preverila. Podľa náčelníka Mestskej polície v Šali Petra Krokavca nemá ani mestská polícia, ani Obvodné oddelenie Policajného zboru v Šali takúto udalosť nahlásenú.

„Hliadka mestskej polície dnes osobne kontaktovala riaditeľstvo každej základnej školy v Šali ohľadne tejto situácie. Uvedené skutočnosti nikto nepotvrdil, vedenie škôl nekontaktoval nikto z rodičov, ani od detí sa učitelia nedozvedeli žiadne podobné informácie,“ skonštatoval Krokavec. Vyzval preto rodičov, ktorých dieťa bolo svedkom podobnej udalosti, aby túto skutočnosť oznámili na polícii. „V opačnom prípade to môže hraničiť so šírením poplašnej správy,“ skonštatoval náčelník polície.

Podobná informácia sa v Šali objavila už pred dvoma rokmi, keď políciu informoval aj riaditeľ dotknutej školy. „Mestskí policajti v spolupráci s Policajným zborom SR vykonávali pred inkriminovanou školou a v blízkom okolí postriežkovú a obchádzkovú činnosť, ktorej sa zúčastnili aj policajti, ktorí neboli vo výkone služby, ale chceli pomôcť. Po prijatých opatreniach sa situácia neopakovala a ani jednému dieťaťu takýmto spôsobom nebolo ublížené,“ skonštatoval Krokavec.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM