Zlatica Gregorová Šport

Európsky týždeň športu je tu: Čo ponúkajú organizátori v šalianskom okrese?

O tom, že šport v rozumnej miere je pre človeka zdravý, počúvame z každej strany. Prospeje telu, duši a prebudí v nás endorfíny.

Ilustračný obrázok k článku Európsky týždeň športu je tu: Čo ponúkajú organizátori v šalianskom okrese?
66
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Dá sa robiť doma, či vo fitku. Okrem toho sa konajú aj viaceré celonárodné aktivity, do ktorých sa možno zapojiť, aby ste boli fit.

Eurotýždeň športu

V týchto dňoch, od 23. do 30. septembra 2019, prebiehajú rôzne podujatia v rámci Európskeho týždňa športu. Národným koordinátorom podujatia na Slovensku je Národné športové centrum. Koniec septembra teda môžete využiť na rôzne športové činnosti, ktoré sa konajú aj v Šali a okolí. Hlavným mottom je #BeActive, čiže buď aktívny. Pozrite sa na to, kde sa v našom okrese dejú akcie pod hlavičkou tohto europodujatia, ako ich uvádza národné centrum.

Základné i stredné školy

Aktuálne prebieha akcia v Spojenej škole Šaľa, Nivy 2. Organizujú tam Turnaj vo futsale 2019. Aktivita začala 24. a končí 26. septembra 2019. Ako usporiadatelia uvádzajú, 26. 9. sa bude konať futsalový turnaj SOŠT.

Ďalšou aktívnou skupinou je Materská škola na Družstevnej ul. v Šali. Škôlka v pohybe sa tam koná od 25. do 27. septembra 2019. Ako uvádza Národné športové centrum, podujatie je rozdelené na tri etapy a to:

  1. tanečná časť: salsation – 25.9.2019
  2. štafetová: chôdza a beh – 26.9.2019
  3. fitnes časť: aerobik pre deti – 27.9.2019

Do Európskeho týždňa športu sa zapája aj ZŠ s MŠ P. Pázmánya s VJM Šaľa a to hneď trikrát. Organizovať tam budú Futbalový turnaj žiakov, športový deň aj cyklotúru.

Turnaj aj športový deň

Ako informujú, pôjde o školský medziročníkový turnaj, ktorý sa uskutoční 27. septembra 2019 od 13.00 do 16.00 hod.

4. októbra 2019 sa opäť v tejto škole bude konať celoškolský športový deň Šport nás spája. Začne sa o 13.00 a skončí sa o 18.00 hod. Pôjde o akciu, v ktorej si všetky deti, rodičia a pedagogickí zamestnanci spolu zašportujú v rôznych disciplínach.

Do tretice v ZŠ s MŠ P. Pázmánya s VJM Šaľa usporiadajú aj Cyklotúru. Začne sa 11. októbra 2019 o 13.30 a skončí o 17.30 hod. Spolu sa na bicykloch vyberú žiaci aj ich učitelia trasou do rekreačného strediska blízko Šale, ktoré sa nachádza pri priehrade Kráľová nad Váhom.

Uličkové aktivity

Bokom nezostáva ani Horná Kráľová. Tam pripravili akciu Pohybom proti obezite. Organizuje ju ZŠ s MŠ a začne sa 27. septembra 2019 o 13. 00 hod. Zúčastnia sa jej žiaci 1.-4. roč. podľa harmonogramu:

1.týždeň ULIČKOVÁ MINI OLYMPIÁDA

2.týždeň ULIČKOVÁ PREHADZOVANÁ

3. týždeň ULIČKOVÝ FUTBALOVÝ FUTBAL

Žiačky 5.-9.roč -ZUMBOVÉ A TANEČNÉ PIATKY

Žiaci 5.-9.roč.

1.týždeň ULIČKOVÝ TURNAJ VO FLORBALE

2.týždeň ULIČKOVÝ TURNAJ v BASKETBALE

3. týždeň ULIČKOVÝ TURNAJ VO FUTBALE

Vo fotogalérii si pozrite zábery z Run of Titans v Šali.

Foto: ilustračné

Šaľania sa rozlúčili s letom: Decká nadchol prekážkový beh, FOTO
66
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM