Rastislav Búgel Správy

Duslo zaobstaralo 23 nájomných bytov: Rozhodlo sa stabilizovať zamestnancov

Duslo Šaľa sa zaradilo medzi spoločnosti, ktoré sa rozhodli stabilizovať svojich zamestnancov podnikovými bytmi. Spoločnosť zaobstarala 23 bytov v štvorpodlažnom bytovom dome, z toho dva jednoizbové, 16 dvojizbových a päť trojizbových bytov v Šali.

Ilustračný obrázok k článku Duslo zaobstaralo 23 nájomných bytov: Rozhodlo sa stabilizovať zamestnancov
Zdroj: TASR

Na základe výsledkov rozhovorov so záujemcami, s prihliadnutím na ekonomickú situáciu žiadateľov a kladné stanoviská odborných riaditeľov, členovia sociálnej komisie odporučili prideliť osem podnikových bytov prednostne zamestnancom v nepriaznivej životnej situácii. Ďalšou skupinou boli zamestnanci, ktorí pracujú na nedostatkových postoch a ktorých podnik má záujem stabilizovať. Tretiu skupinu tvorili žiadatelia, ktorí sa chcú osamostatniť. Konkrétne byty boli pridelené podľa výsledkov žrebovania, informovala personálna riaditeľka Silvia Karásiková.

Prechodné ubytovanie v nájomných bytoch poskytne podnik zamestnancom na dobu určitú, maximálne na dva roky. Forma dočasného nájmu umožní každé dva roky pomôcť viac ako 20 zamestnancom v neľahkej životnej situácii. „Vychádzali sme z poznania, že mladí zamestnanci, ktorí nastúpia do zamestnania, majú pracovný pomer dohodnutý na dobu určitú. Vtedy im banka neposkytne hypotekárny úver, v dôsledku čoho majú problém obstarať si vlastné bývanie,“ zhodnotila Karásiková.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM