Zlatica Gregorová Samospráva

Dusláci prispejú na cyklotrasu: Splnia tak svoj sľub

Už iste viete, ako by mal vyzerať predstaničný priestor v Šali. Je súčasťou plánovanej Cyklotrasy za zamestnaním do priemyselného parku.

Ilustračný obrázok k článku Dusláci prispejú na cyklotrasu: Splnia tak svoj sľub
Foto: Zlatica Gregorová

Predvolebný sľub

Nedávne želanie primátora mesta Šaľa, Jozefa Belického, že mesto by chcelo začať s výstavbou na jar tohto roka a možno aj s finančným príspevkom šalianskeho Dusla sa začína napĺňať. Ako primátor Belický povedal „Realizácia je naplánovaná síce na 7 mesiacov, ale verím, že sa dá spraviť aj v trošku kratšom termíne, aby sme si už na jeseň užili cyklotrasu. Veľmi sa tešíme tomu, že záväzok generálneho riaditeľa Petra Bláhu alebo jeho vyhlásenie ešte spred volieb, že ak sa bude realizovať cyklotrasa, tak prispejú, chcú sa podieľať na realizácii aj finančne. A dohodli sme sa, že by mohli prispieť na spolufinancovanie Mesta Šaľa v sume 60 000 eur, “ povedal pre náš portál primátor mesta Šaľa, Jozef Belický.

Symbolická suma

„Sme dohodnutí aj s pánom primátorom, aj s predstavenstvom spoločnosti, že tá suma bude 60 000 eur – je tam aj symbolika, pretože spoločnosť oslávi 60 rokov od svojho založenia,“ prezradil generálny riaditeľ Dusla Petr Bláha.

Bude nové ihrisko?

Dnes už je zrejmé, že k spolufinancovaniu zo strany Dusla dôjde. Generálny riaditeľ spoločnosti Duslo Petr Bláha sľub splnil. „Tak ako sľúbil, Duslo prispeje vo výške spolufinancovania mesta, čo je približne 60-tisíc eur,“ vysvetľuje Jozef Belický. Podpora ho teší o to viac, že peniaze, ktoré mesto už vyčlenilo na spolufinancovanie výstavby, poslúžia na iné účely.„Mestskému zastupiteľstvu predložíme náš úmysel vybudovať exteriérové ihrisko na ZŠ J. Murgaša v Šali,“ dodal primátor.

Aktívna spolupráca

Ako sa vyjadril primátor mesta Šaľa Jozef Belický v súvislosti so spomínaným projektom, vedenie Dusla sa od začiatku aktívne zaujímalo o vizualizáciu celého projektu už aj preto, že časť svojho parkoviska poskytnú na účely cyklotrasy pre bicykle a ďalšiu časť by chceli upraviť podľa moderných požiadaviek, aby parkovisko vyzeralo fajn ako celok.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM