Zlatica Gregorová Správy

Dušičky sú onedlho tu: V Šali predĺžia vstupy na cintorín a doprava bude zdarma

Prelom októbra a novembra už tradične využívame na návštevu cintorínov. Sviatok všetkých svätých si uctia domáci obyvatelia i návštevníci.

Ilustračný obrázok k článku Dušičky sú onedlho tu: V Šali predĺžia vstupy na cintorín a doprava bude zdarma
Foto: Zlatica Gregorová

Šalianske cintoríny budú mať kvôli sviatku predĺžené otváracie hodiny. Vyupratované hroby a vyčistené okolie majú už niekoľko dní vopred pripravené občania Šale aj Veče. Už aj v týchto dňoch zažívajú obe pietne miesta zvýšený počet ľudí, ktorí prichádzajú k hrobom. Pozrite sa, ako budú otvorené.

Dlhšie otvorené

„Brány oboch cintorínov budú počas Dušičiek 1. a 2. novembra 2019 otvorené do 22.00 hod. V nedeľu 3. novembra 2019 budú cintoríny otvorené do 21.00 hod. Návštevníci cintorínov budú mať v prípade potreby otvorené aj toalety,“ uviedla Dajana Hanesová z Mestského úradu Šaľa.

Od rána

Mestský cintorín, ktorý sa nachádza na Hlavnej 68 je otvorený počas celého týždňa od 8.00 hod. Mestský cintorín Šaľa – Veča sa nachádza na Nitrianskej ulici 1748/47 a je denne otvorený od 7.00 hod.

Okrem preplnených cintorínov musia občania počítať s ešte viac upchatými ulicami. Hustota premávky v Šali aj Veči sa zrejme bude zvyšovať a tak sa treba obrniť trpezlivosťou a najmä vyraziť na cesty o niečo skôr. Mesto chce predísť komplikáciám v doprave a tak aj tento rok bude mestská hromadná doprava premávať jeden deň zdarma.

„Mesto opäť Šaľanom poskytlo bezplatnú a ekologickú dopravu elektrobusom. Počas 1. novembra 2019 bude i posilnená hliadka mestskej polície,“ doplnila šalianska hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM