Peter Štrbo Hádzaná

Dubajová posilnila Porubu

Dvojnásobná slovenská hádzanárka roka Katarína Dubajová sa v stredu stala novou posilou českého klubu DHC Sokol Poruba. S vedením klubu zo severnej Moravy podpísala dvojročnú zmluvu s opciou na ďalšiu sezónu.

Autorka 761 reprezentačných gólov, ktorá v minulej sezóne obliekala dres Slovana Duslo Šaľa, by sa v novom pôsobisku rada vrátila medzi elitné postavy slovensko-českej interligy WHIL. „Verím, že sa mi v novom klube podarí dostať na úroveň spred materskej dovolenky, budem pre nový tím prínosom a naplním očakávania môjho nového zamestnávateľa,“ povedala pre TASR víťazka ankety o hádzanárku roka 2000 i 2001 a 180-násobná reprezentantka. //„Rada by som upútala aj pozornosť reprezentačného trénera a vrátila sa do národného tímu,“ //dodala Dubajová, ktorá strávila už koncom mája aj domácu časť reprezentačného sústredenia, no na štvoricu prípravných duelov so Švajčiarskom a Rakúskom neodcestovala, keďže jej syn ešte nemal ani rok. Slovenky čaká v novembri prestížna pocta otestovať hádzanárske dejisko budúcoročnej olympiády v Londýne – Handball Arenu v Olympic Parku v prípravnom turnaji.

Skúsená ľavá spojka mala po ukončení pôsobenia v Šali ťažkú dilemu medzi dvoma ponukami spoza rieky Moravy. „Bolo to naozaj veľmi ťažké rozhodovanie, lebo veľmi dobré podmienky mi ponúkali aj z Veselí a navyše sa mi páči aj práca trénera Petra Sabadku. Trvalo mi veľmi dlho, kým sme sa s mojím priateľom definitívne rozhodli,“ priznala ponuku od úradujúceho českého majstra Dubajová. V jej novom klube si stanovili cieľ umiestniť sa do 4. priečky v konečnej tabuľke WHIL. Vedenie si od Dubajovej sľubuje okrem gólovej produkcie aj usmernenie mladých spoluhráčok. „S výnimkou českej reprezentačnej krídelníčky Tomečkovej tam nikoho poriadne nepoznám. Čakáme ako ešte dopadne Bebe Tóthová,“ dodala Slovenka. Až štvornásobná hádzanárka roka Alžbeta Tóthová dala síce v Bánovciach výpoveď a podpísala tiež s Porubou, no jej kontrakt v predchádzajúcom pôsobisku a záväzky z neho vyplývajúce ešte musí preveriť vedenie zväzu.

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM