Peter Štrbo Rôzne

Druháci si marec užili do sýtosti

Tento mesiac bol pre deti z II. A triedy ZŠ Jozefa Cígera Hronského v Šali bohatý na zážitky. Žiačikovia toho stihli naozaj neúrekom, venovali sa prvej pomoci, navštívili mestskú knižnicu, zúčastnili sa besedy s mestskou políciou a "vyšantili&qu

Celé to začalo prírodovedou, na ktorej sa deti dozvedeli všetky telefónne čísla, ktoré sú dôležité pri záchrane ľudského života. Naučili sa aj to, že tieto čísla nesmú vytáčať zo zábavy a aké by to mohlo mať následky. Vyskúšali si obväzovanie raneného, čo im išlo veľmi dobre. Záver hodiny patril múmii, deti z obväzov „ zabalzamovali“ dvoch svojich spolužiakov.

Druhou veľmi poučnou akciou bola beseda s MESTSKOU POLÍCIOU ŠAĽA / teta Adrika a ujo Janko / u nás v škole. Deti počuli ako sa majú správať doma, keď sú samé, ale i vonku. Počuli, ako sa niektorí ľudia nepekne správajú k zvieratkám, čo sa nemá. Zvieratká sú tiež živá bytosť, tak sa k nim treba i správať.

Ďalšia akcia – „marec mesiac knihy“ sa uskutočnila v knižnici Jána Johanidesa v Šali. Prečítali sme 9 kníh o Grázlikovi Gabovi. Vyzvali sme tety Zuzku a Simonku do súťaže o týchto knihách. Deti vyhrali 45:35, skrátka boli jasní víťazi. Deti sa už pripravujú na ďalšiu akciu, tentoraz to budú rozprávky.

Vybrali sme sa aj na dopravné ihrisko. Bezpečnosť na cestách je dôležitá. Značky, pravidlá, viditeľnosť detí /všetky deti mali reflexné vesty i ochranné prilby /, všetko sú to veci, ktoré deti poznajú z hodín dopravnej výchovy. Ako však vraví ľudová múdrosť: „Opakovanie je ale matkou múdrosti“.

2.A – ZŠ J. C. Hronského v Šali tr. uč. PaedDr. Iveta Sabová

carovny_mesiac
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM