Zlatica Gregorová Kultúra

Doznel Šaliansky jarmok: Návštevníci si užili kultúru aj nákupy, FOTO

Občania mesta aj návštevníci prežili počas víkendu pestré chvíle. Konalo sa podujatie s hudbou a dobrou zábavou.

Ilustračný obrázok k článku Doznel Šaliansky jarmok: Návštevníci si užili kultúru aj nákupy, FOTO
31
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Organizačne sa na dvojdňovej akcii podieľalo Mesto Šaľa a Mestské kultúrne stredisko. Do nášho mesta prišli slovenské kapely, ktoré to roztočili na pódiu v centre mesta alebo v amfiteátri.

Stánky aj remeslá

Stánkov bolo tento rok omnoho viac, ako vlani. Tiahli sa po oboch stranách od mestského úradu až po koniec pešej zóny. Milovníci nakupovania tak mali zrejme svoje požiadavky naplnené. Nechýbali ani stánky s občerstvením a typickými jarmočnými špecialitami pre malých aj veľkých návštevníkov. Okrem toho ste mohli vidieť aj kováča, ktorý priniesol do nášho mesta závan remeselníckeho fortieľa.

Hádzanárky s odmenou

Šaliansky jarmok otvoril primátor Jozef Belický, ktorý privítal vzácnu návštevu – veľvyslanca Srbskej republiky Momčilo Babića. Po jeho príhovore prítomných pozdravili predstavitelia družobných miest. Naprázdno ani tento rok neobišli naše mladé športovkyne – hádzanárky HK Slovan Duslo Šaľa. Tie primátor odmenil za vzornú a úspešnú reprezentáciu.

Podľa Dajany Hanesovej z Mestského úradu Šaľa „primátor Jozef Belický spolu s personálnou riaditeľkou Dusla, a.s. Silviou Karásikovou dievčatám rozdali ďakovné listy a darčeky, ktoré si naše hádzanárky právom zaslúžia. Po gratuláciách sa hádzanárky rozlúčili spoločným pokrikom."

Burza kníh

Medzi sprievodné jarmočné podujatia patrila aj Burza kníh v Mestskej knižnici J. Johanidesa v Šali. V jej priestoroch sa nakopilo množstvo kníh, ktoré priniesli občania. Návštevníci si z nich počas oboch dní 21. a 22. júna 2019 mohli vybrať podľa gusta a vziať domov za symbolickú cenu.

Podľa informácií pracovníčky knižnice bol tento rok o niečo menší záujem o knihy, ako vlani. Ako sme sa presvedčili počas našej návštevy, aj v sobotu bolo z čoho vyberať.

Pozriete si zábery zo sobotného jarmočného rána.

Doznel Šaliansky jarmok: Návštevníci si užili kultúru aj nákupy, FOTO
31
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM