Zlatica Gregorová Správy Samospráva

Domov dôchodcov v Šali oslavoval: Obyvateľom začal slúžiť pred rokom

Zariadenie pre dôchodcov v Šali obývajú jeho klienti už viac ako rok. Po stavebných prieťahoch ho začali využívať v apríli minulého roka.

Ilustračný obrázok k článku Domov dôchodcov v Šali oslavoval: Obyvateľom začal slúžiť pred rokom
Zdroj: TASR

Samotná výstavba tohto domova sa začala v roku 2012. Na finančných nákladoch sa podieľala aj Európska únia, ktorá poskytla finančný príspevok. Do výslednej sumy prispelo i Mesto Šaľa a dotácie od vlády SR. Vybudovanie šalianskeho Domova dôchodcov stálo približne 3 milióny eur.

Prerušenie prác

Po istých nezrovnalostiach v projektovej dokumentácii sa jeho výstavba na čas prerušila. Po doplnení a dopracovaní pripomienok, práce na budovaní zariadenia pokračovali. Vo februári 2016 boli priestory pre budúcich klientov slávnostné otvorené.

Narodeninové posedenie

Každé narodeniny treba osláviť. To si povedalo i vedenie sociálneho zariadenia. Pri tejto príležitosti sa 6. apríla 2017 v jeho priestoroch konalo slávnostné posedenie. Ako nám povedala hovorkyňa mesta Šaľa Alexandra Szabová „medzi pozvanými hosťami nechýbal primátor mesta Šaľa, Jozef Belický, hlavná kontrolórka mesta Šaľa, Alžbeta Sedliačiková a prednostka Mestského úradu Šaľa, Jana Nitrayová."

Spolu s riaditeľkou Domova dôchodcov Jankou Hušvétyovou si pozreli pestrý program detí z materskej školy na Družstevnej ulici. Súčasťou narodeninového posedenia bol i močenský harmonikár, Marián Horvát.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM