Zlatica Gregorová Kultúra

Domček so slamenou strechou ožije: Chcete vedieť, čím prekvapia zjari?

Historický objekt v centre nášho mesta je vyhľadávanou pamiatkou počas celého roka. Od jari až do zimy tu môžete pookriať pri rôznych akciách.

Ilustračný obrázok k článku Domček so slamenou strechou ožije: Chcete vedieť, čím prekvapia zjari?
Foto: Zlatica Gregorová

Už od prvého jarného mesiaca sa budete môcť pokochať pestrými fotografiami. A v pláne sú ďalšie akcie…

Historický objekt

Dom ľudového bývania svoj vznik datuje od roku 1831. Má svoj osobitý štýl a medzi modernou architektúrou ho dokážete ľahko nájsť, najmä vďaka jeho slamenej streche. Pôvodne tu žila rodina pána Kunu a i v súčasnosti to tu vyzerá, ako by ho stále obývali. Uvidíte tu typické zariadenie izieb a zažijete romantikou dýchajúcu atmosféru slovenského vidieka. Ponitrianske múzeum objekt využíva ako svoju vysunutú expozíciu. V marci tu nainštalujú výstavu svojich diel šalianski fotografi. Výstavu fotografií členov Fotoklubu Terra Wag s názvom Dar života budete môcť navštíviť od 13. – 28. marca 2018. Ako nás o nej informovali organizátori, diela zachytávajú podoby vody z rôzneho uhla.

Prídu aj zvieratká

Obdobie medzi dvoma výstavami vyplní obľúbená prehliadka domácich zvierat. Tie môžete navštíviť priamo vo dvore Domu ľudového bývania v Šali 24. marca 2018 v čase od 9.00 do 16.30 hod. Zvierací návštevníci tu doputujú z Detskej farmy Humanita z Kráľovej nad Váhom.

Veľká noc v domčeku

Tak, ako každý rok i teraz sa v termíne od 27. do 28. marca 2018 budete môcť tešiť na predsviatočné podujatie. Veľká noc v domčeku je akcia, počas ktorej budete môcť spoznať rôzne techniky zdobenia kraslíc a možno sa i naučíte ako upliesť korbáč. Nebude chýbať ani výstava veľkonočných kraslíc.

Nezabudnite si teda rezervovať čas a potešte sa fotografiami aj domácimi zvieratkami priamo v meste a môžete sa inšpirovať aj veľkonočnými prípravami na sviatky jari. Dom ľudového bývania môžete navštíviť od utorka do soboty, v čase od 9.00 – 12.00 a 12.30 – 17.00 hod.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM