Zlatica Gregorová Samospráva

Dom kultúry vo Veči opeknie: Radnica už zverejnila výzvu na predkladanie ponúk

Mesto Šaľa si dalo za cieľ postupne zrenovovať budovy v Šali i Veči. Niektoré stavali už pred vyše štyridsiatimi rokmi a vyžadujú opravy.

Ilustračný obrázok k článku Dom kultúry vo Veči opeknie: Radnica už zverejnila výzvu na predkladanie ponúk
Foto: Zlatica Gregorová

Na poslednom marcovom zasadnutí MsZ v Šali sa poslanci i prítomní dozvedeli o plánovanej rekonštrukcii Domu kultúry vo Veči, známeho ako Spoločenský dom. Okrem neho kompetentní uvažujú o komplexnej oprave toho šalianskeho. Postupne tak mesto získa na lepšom vzhľade a zároveň ušetrí množstvo finančných prostriedkov, ktoré momentálne vynakladá na ich prevádzku. Znížením energetickej náročnosti prispeje i k ekologickejšej prevádzke budov.

Predkladanie ponúk sa začalo

V týchto dňoch Mesto Šaľa zverejnilo výzvu na predkladanie ponúk k rekonštrukcii kultúrneho domu Šaľa – Veča, zníženie energetickej náročnosti. K znižovaniu energetickej náročnosti dôjde najmä po dôkladnom zateplení plášťa budovy, strechy a pod., takto sa zabráni úniku tepla do vonkajšieho prostredia. V plánovanej rekonštrukcii sa počíta i s interiérovou úpravou spoločenskej sály.

Vyše 600-tisíc eur za rekonštrukciu

„Predpokladaná hodnota rekonštrukcie bude 626 201,11 EUR bez DPH. Realizácia samotnej stavby zahŕňa: búracie práce (demontáž existujúcich presklených častí fasády, demontáž existujúcich okenných a dverných otvorov, demontáž existujúcich zábradlí, demontáž interiérového podhľadu, existujúce skladby strechy budú odstránené), výmena zasklenej fasády + zateplenie murovaných a betónových častí fasády, rekonštrukcia strechy a doplnkových konštrukcií strechy, rekonštrukcia spoločenských priestorov,“ informuje mesto na svojom webe, sala.sk.

Rekonštrukcie sa dotknú i sociálne zariadenia, úprava vykurovania a uloženie novej elektroinštalácie. Lehota na predkladanie ponúk je 24. apríl 2017. V tento deň kompetentní vyhodnotia predložené ponuky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM