Peter Štrbo Iné športy

DogFest – Festival psích športov už čoskoro

Myslíte si, že športujú len ľudia? Mýlite sa! Aj psíky majú svoje športy–psie športy. V susednej Českej republike sa psie športy v poslednom období veľmi zviditeľnili, na Slovensku sa oficiálne preteky v týchto športoch ešte nekonali. No to sa zmení

1.-2. októbra sa na **Ranči na Striebornom jazere v Galante **bude konať prvá oficiálna súťaž v psích športoch – DogFest – Festival psích športov. DogFest mal byť pôvodne len čisto Slovenskou záležitosťou, no vďaka šikovnosti organizátorov bude Slovensko hostiť medzinárodnú účasť.

**Aké psie športy uvidíme na DogFeste? **

V prvom rade to bude oficiálna súťaž v DogFrisbee. Samotný názov hovorí za všetko. Väčšina možno tento názov počuje po prvýkrát, no nejde len o obyčajné hádzanie taniera psíkovi. Ide o rôzne freestyleové hody, preskoky, odrazy a podobne.

Nemenej zaujímavým športom bude aj DogDancing – Tanec so psom. Tu naozaj netreba nič dodávať. Tancujúci psík a jeho verný tancujúci majiteľ – jednoducho krása!

Ďalšou disciplínou bude TrickDogging – Triky so psíkom. TrickDogging je podobný ako DogDancing, avšak nejde o tanec so psom. V tomto športe uvidíte rôzne netradičné triky a určite vás mnohé z nich aj pobavia.

No a DogFest nám vlastne uzatvára psí šport Agility. Tento šport je na Slovensku asi najviac rozšírený a okrem ukážok prebiehali už aj rôzne súťaže. Agility je v podstate psí parkúr.

Príďte sa všetci pozrieť prvý októbrový víkend na DogFest. Prvá oficiálna súťaž v psích športoch na Slovensku! Príďte sa pozrieť akí šikovní ľudia a psíci žijú na Slovensku aj v zahraničí. Niektorých možno aj poznáte zo svôjho okolia. Príďte ich podporiť a pomôžte im uspieť na prvej oficiálnej súťaži na Slovensku!

Patrik Szőcs

DogFEST
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM