Zlatica Gregorová Samospráva

Dobré správy: V priestoroch večianskeho cintorína robia chodníky,FOTO

V meste pokračujú v budovaní a opravách miestnych komunikácií. Obzvlášť veľkú pozornosť v týchto dňoch zažívajú trasy pre peších.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy: V priestoroch večianskeho cintorína robia chodníky,FOTO
Zdroj: Mesto Šaľa

Nedávno ich mesto začalo reparovať nielen v centre mesta, ale aj v mestskej časti Veča.

Nájazdy

Viacero z chodníkov bolo poškodených a tak potrebovali poriadnu renováciu. Diery sa zaplátali a peší tak môžu vykračovať na viacerých miestach bez obáv. Tam, kde sa chodníky spájajú s cestou, tam vybudovali nájazdy. Tieto miesta zaručia, že na chodník sa pohodlne dostanú imobilní občania s barlami alebo na vozíkoch. Taktiež umožnia ľahší vjazd mamičkám s kočíkmi, ktoré inokedy prekonávajú obrubníkové zátarasy.

Ruch na cintoríne

V poslednom čase sa pozornosť šalianskej radnice sústredila na večiansky cintorín. Vypukol tu stavebný ruch.„Mesto buduje nové prístupové chodníky k existujúcim a budúcim hrobovým miestam. Pribudne aj jeden spojovací chodník a to od hlavného vchodu, vybuduje sa na mieste „vyšľapanej cestičky,“ objasnila nám hovorkyňa Mesta Šaľa Erika Kollerová.

Ako už býva zvykom, na takýchto pietnych miestach je z času – na čas potrebné urobiť poriadok. Na zber nepotrebných kahancov, či kvetinových dekorácií slúžia veľkoobjemové kontajnery. I túto časť chce dať mesto do poriadku.

Slušné stojisko

„Pri zadnom vchode vznikne väčšie kontajnerové stojisko a neďaleko smútočného domu sa vymuruje slušné stojisko pre jeden kontajner. Práce by mali byť ukončené do konca tohto mesiaca,“ dodala Erika Kollerová.

Šalianska radnica opäť buduje: Robia chodníky vo večianskom cintoríne,FOTO
12
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM