Zlatica Gregorová Samospráva

Do zastupiteľstva v Šali zasadnú nováčikovia: Aká bola tohtoročná účasť poslancov?

Po Komunálnych voľbách je zrejmé, kto zasadne do poslaneckých lavíc. Do práce sa pustia už v decembri.

Ilustračný obrázok k článku Do zastupiteľstva v Šali zasadnú nováčikovia: Aká bola tohtoročná účasť poslancov?
Foto: Zlatica Gregorová

Zastupovali svojich občanov, ktorí im vyslovili dôveru zakrúžkovaním ich mena na hlasovacom lístku. Veľa vecí sa im podarilo úspešne vyriešiť, niektoré záležitosti potrebujú svoj čas. V novom volebnom období Šaľanov bude zastupovať 21 poslancov, ktorí sa budú zúčastňovať zasadnutí a presadzovať záujmy svojich voličov. Ako sa volajú noví poslanci a ako sa rokovaní počas roka 2018 zúčastňovali tí doterajší?

Poslaneckí nováčikovia

Nováčikmi medzi šalianskymi poslancami sú: Mária Farkašová (37 r.), Peter Szalay (49 r.), Tomáš Mészároš (32 r.), Dominika Jarošová (22 r.), Anna Torišková (31 r.), Slavomír Kališ (41 r.). Svoje schopnosti budú môcť využiť v prospech občanov počas nasledujúcich štyroch rokov. Noví poslanci sa do boja pustia už o pár dní. V utorok 4. decembra 2018 sa o 10.00 hod. bude konať slávnostné a zároveň ustanovujúce MsZ.

Tento rok bol bohatý na rokovania. Prítomný poslanec potvrdil svoju účasť alebo sa za neúčasť vopred ospravedlnil. Ako sa darilo dochádzať na rokovania MsZ šalianskym poslancom od februára do septembra 2018?

Plný počet

Poslanec Róbert Andráši, podľa prezenčnej listiny poslancov uvedenej na sala.sk, absolvoval všetkých sedem zasadnutí. Tibor Baran bol prítomný na siedmich zasadnutiach, rovnako ako aj Miroslav Gera mal plnú účasť na siedmych rokovaniach a taktiež aj poslanec Peter Gomboš. Aj ďalší poslanci Peter Hlavatý, Peter Jaroš, Ivan Kováč, Gabriela Lacková, Marek Molnár, Miloš Rehák, Róbert Tölgyesi a Jozef Varsányi sa zúčastnili všetkých siedmych zasadnutí zastupiteľstva.

Podľa možností

Marián Krištof, Jozef Grell, Danica Lehocká a Július Morávek absolvovali šesť zasadnutí MsZ. Poslanec Peter Andráši sa zo 7 rokovaní v uvedenom období zúčastnil piatich ako aj poslanec Štefan Bartošovič. Prítomnosť poslanca Michaela Angelova bola zaznamenaná počas štyroch zasadnutí MsZ, podobne pri poslankyni Milene Veresovej. Vladimír Vicena sa zúčastnil dvoch rokovaní mestského zastupiteľstva v období od februára do septembra 2018.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM