Zlatica Gregorová Kultúra

Do Šale zavítali záhady Slovenska: Tajomstvá našej histórie v 3D podobe, FOTO

V šalianskom Centre voľného času sa už niekoľko dní núka možnosť vidieť niečo výnimočné. V prístavbe zariadenia sprístupnili zaujímavé exponáty.

Ilustračný obrázok k článku Do Šale zavítali záhady Slovenska: Tajomstvá našej histórie v 3D podobe, FOTO
20
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Kto je prívržencom záhad, povestí či slovenských legiend, ten by si prehliadku nemal nechať ujsť. Veď je to práve to, čo oddávna ľudí fascinuje. Či sa povesť zakladá na pravde, alebo je tam viac alebo menej pridané niečo z mysle ľudí. Naozaj žil Jánošík a mních Cyprián lietal? Na to všetko vám dá odpoveď spomínaná výstava.

Historické 3D objekty

V priestoroch Centra voľného času TIP- TOP je k dispozícii viacero exponátov, ktoré približujú osobnosti našej histórie. Teraz sa viac, ako inokedy môžete dozvedieť najmä to, prečo sa dostali do nášho povedomia. Prehliadku tvoria 3D objekty, ktoré verne charakterizujú významné mená aj to, čo je s nimi bezprostredne späté. Výstavou vás prevedú pracovníčky centra a možno počas nej odhalíte i to, čo pre vás doteraz bolo nepoznané.

Báthoryčka

Napríklad sa dozviete zaujímavosti o Čachtickej panej Alžbete Báthoryovej i to, kto prácne kopal studňu lásky na Trenčianskom hrade. Iste vás zaujme i novodobejšia Mesačná jaskyňa, ktorá bola v čase druhej svetovej vojny nájdená v tatranských lesoch kapitánom Antonínom Horákom.

Mučiareň

A milovníci krimi iste nepohrdnú originálnym mučiarenským nástrojom, pomocou ktorého sa stredovekí vinníci priznali k skutkom, ktorých sa dopustili. Výstavu si jednoducho netreba nechať ujsť. Potrvá už len do 27. júna 2019.

Do Šale zavítali záhady Slovenska: Tajomstvá našej histórie v 3D podobe, FOTO
20
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM