Zlatica Gregorová Kultúra Správy

Do Šale dorazili srbské učiteľky: Na návšteve si pozrú tunajšie materské školy

Sviatok turizmu a cestovania sa oslavoval v stredu 27. septembra. Šaľa sa zapojila tiež.

Ilustračný obrázok k článku Do Šale dorazili srbské učiteľky: Na návšteve si pozrú tunajšie materské školy
Foto: Zlatica Gregorová

Rôzne verejné, štátne aj neziskové inštitúcie okolo tohto dátumu organizujú množstvo podujatí s cestovateľskou tematikou. Okrem letných dovoleniek, kedy navštevujeme zahraničné destinácie, je veľmi dôležitá podpora domáceho turizmu.

Propagačné materiály

Vlani napríklad Mesto Šaľa vydalo informačnú brožúru. „Áno, minulý rok sme vydali brožúry v počte 300 kusov. Tie však boli také obľúbené, že sa za pol roka takmer všetky minuli. Informácie v brožúre sú v troch jazykoch, preto sú veľmi vďačným darčekom napr. aj pre návštevníkov z partnerských miest. Začiatkom budúceho roka preto plánujeme dotlač týchto brožúr,“ skonštatovala pre náš portál hovorkyňa mesta Šaľa, Erika Kollerová. Okrem brožúr je atraktívny aj historický kalendár mesta, či kniha Šaľa.

Zahraničná návšteva

V rámci tohtoročnej oslavy Svetového dňa cestovného ruchu, Šaľu navštívili zahraničné učiteľky. Pricestovali zo Srbska a v pláne majú navštíviť všetky naše materské škôlky. Dostali sa k nám vďaka cezhraničnému projektu Erasmus, programu celoživotného vzdelávania. Prostredníctvom neho sa môžu navštevovať učitelia i študenti členských štátov Európskej únie a získavať tak výmenou skúseností množstvo obohacujúcih poznatkov. I takýmto spôsobom sa aktivizuje cestovný ruch v našom meste.

Nové výzvy

K tomu, aby sa aktivity v propagácii turizmu aj cestovania dali kvalitne zrealizovať, pomáha aj Nitriansky samosprávny kraj. Vďaka jeho výzvam sa poslanci NSK dohodli na podpore deviatich žiadateľov z nášho okresu, s dotáciami na tento rok. Aktuálne vyhlásili novú Výzvu na podávanie žiadostí o poskytnutie dotácií z rozpočtu Nitrianskeho samosprávneho kraja na podporu rozvoja cestovného ruchu na území Nitrianskeho samosprávneho kraja na rok 2018. Do nej sa zapojí aj naše mesto. „Určite budeme reagovať na výzvu Nitrianskeho samosprávneho kraja – v rámci projektu na podporu turizmu možno získať dotáciu vo výške 1000 eur. V týchto dňoch sa rozhodujeme, aký bude zámer projektu, ktorý mesto podá. V minulom roku sme získali dotáciu práve na vydanie spomínaných brožúr a na vydanie štyroch druhov pohľadníc,“ dodáva Erika Kollerová.

Zrodiť by sa mala aj nová mapa mesta Šaľa. I vďaka drobným krôčikom sa darí rozvíjať cestovný ruch a turizmus u nás. Veď predsa každá naša obec aj mesto má čo ukázať svojim návštevníkom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM