Zlatica Gregorová Rôzne Správy

Do práce na bicykli: Zamestnanecké tímy v Šali sa môžu zapojiť do kampane

Celonárodná kampaň, ktorá podporuje bicyklovanie, má názov Do práce na bicykli. Aj počas tohto roka sa môžete vybrať do zamestnania po svojich.

Ilustračný obrázok k článku Do práce na bicykli: Zamestnanecké tímy v Šali sa môžu zapojiť do kampane
Zdroj: TASR

Samozrejme, urobiť tak môžete kedykoľvek, ak sa však chcete zapojiť do tejto kampane, musíte sa najprv zaregistrovať. V tom okamihu sa stávate jej platnými účastníkmi.

K benefitom májového bicyklovania patrí i to, že načas vymeníte svoje autá za bicykle a prispejete tak výrazne k čistote životného prostredia. Prevetráte si hlavu, naberiete inšpiráciu a v neposlednom rade podporíte svoje zdravie. Tohtoročnú celonárodnú cyklistickú kampaň podporuje i známy slovenský cyklista Peter Sagan.

Do práce na bicykli

„Cieľom súťaže je podporiť rozvoj trvalo udržateľnej mobility v mestách, motivovať samosprávy, aby na svojom území vytvárali kvalitné a bezpečné podmienky pre využívanie bicykla na prepravu po meste, motivovať zamestnávateľov, aby vytvárali vo svojich sídlach podmienky pre bezpečné uloženie bicykla, priestor na prezlečenie vrátane sociálneho zariadenia, a tiež aby prípadnými bonusmi motivovali zamestnancov, aby použili na dochádzanie do práce bicykel, motivovať zamestnancov, aby namiesto motorového vozidla použili na dochádzanie do práce bicykel,“ píše sa v štatúte súťaže.

Dvoj aj štvorčlenné kolektívy

Zapojiť sa môžu kolegovia z jednej firmy alebo inštitúcie. Tím by mali tvoriť 2 – 4 členovia. Keďže mesto Šaľa je účastníkom tohtoročnej cyklistickej kampane, nič vám nebráni zaregistrovať sa na stránke, ktorú zverejnila šalianska radnica, klikajte..

Do registračného systému si budete zapisovať svoje výsledky. Ako konštatujú organizátori v štatúte kampane, ide zároveň o súťaž, ktorá bude mať svojich víťazov. Tí môžu vyhrať hodnotné ceny, ako napr.: pobyt pre dve osoby na dve noci, s plnou penziou a voľným vstupom do sauny, značkový elektrický bicykle, zapožičanie dvoch horských bicyklov na 3 dni a iné.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM