Zlatica Gregorová Rôzne

Do našich dedín zavíta parný rušeň: Historická Kačena poteší malých aj veľkých

Poriadnu oslavu k Medzinárodnému dňu detí chystajú aj v troch šalianskych obciach. Tešedíkovom, Žihárcom a Vlčanmi prefičí historický vlak.

Ilustračný obrázok k článku Do našich dedín zavíta parný rušeň: Historická Kačena poteší malých aj veľkých
Zdroj: TASR

113-ročná Kačena

Atraktívny program si pre malých obyvateľov šalianskych dedín vymysleli miestne samosprávy. Deň detí s dymom a parou si podľa informácií organizátorov užijete 8. júna 2019 v železničnej stanici. V Tešedíkove, Žihárci aj Vlčanoch budete môcť uvidieť parádny historický kúsok. Na koľajniciach sa pristaví parný rušeň Kačena, ktorá má 113 rokov. Kvôli výnimočnej oslave ju požičalo Múzejno-dokumentačné centrum ŽSR. Ako uviedli organizátori podujatia, v Tešedíkove sa začne program o 10.00 hod.

Prehliadka

Od 10.15 do 10.30 hod. si návštevníci budú môcť zblízka obzrieť parný rušeň v rámci prehliadky tejto historickej súpravy. Kto bude mať záujem, môže sa od rušňovodiča dozvedieť všeličo zaujímavé, čo iste privítajú milovníci koľajovej dopravy.

Hudba a remeslá

Počas podujatia na železničnej stanici v Tešedíkove nebudú chýbať ani veterány či poľovníci. Od 11.15 hod. vystúpi Ildikó Benes a István Pȍthe. Až do večera 19.00 hod. sa deti môžu zabaviť na rôznych remeselníckych činnostiach.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM