Zlatica Gregorová Samospráva

Do materskej školy chcú vybavenie: Potešia sa deti, kuchárky aj učiteľky

V obci Tešedíkovo sa už pred niekoľkými mesiacmi rozhodli, že zriadia materskú školu. Využili na to pôvodné priestory Spoločenského centra.

Ilustračný obrázok k článku Do materskej školy chcú vybavenie: Potešia sa deti, kuchárky aj učiteľky
Zdroj: TASR

Miestna samospráva s vtedajším starostom Gyula Borsányim mali v pláne podporiť rozvoj predškolského vzdelania a umožniť tamojším rodičom, aby svoje deti mohli navštevovať škôlku v ich dedine. Kvôli uvedenému zámeru vypracovali projekt a zapojili sa do Integrovaného operačného programu „Opatrenie v rámci prioritnej osi 2 – Ľahší prístup k efektívnejším a kvalitnejším verejným službám, investičnej priority 2.2 – Investovanie do vzdelania, školení a odbornej prípravy, zručnosti a celoživotného vzdelávania prostredníctvom vývoja vzdelávacej a výcvikovej infraštruktúry, špecifického cieľa 2.2.1 – Zvýšenie hrubej zaškolenosti detí materských škôl“.

Verejné súťaže

Okrem toho sa Tešedíkovu podarilo získať Nenávratný finančný príspevok 91 988,94 eur. Povinných 5% obec doplatí 4 842 eur z vlastných zdrojov. Celkové oprávnené výdavky predstavujú sumu 96 830,46 eur.

Aktuálne obec zverejnila výzvy, na základe ktorých môžu vybaviť interiér materskej školy. Verejné zákazky sa týkajú dodávky hračiek a pomôcok, kuchynského vybavenia aj doplnkových predmetov a výpočtovej techniky.

Predmetom prvej zákazky pre materskú školu v Tešedíkove sú podľa dostupných informácií technické pomôcky a hračky. Tie pomôžu pedagogičkám aj samotným deťom stráviť čas v škôlke čo najpríjemnejšie a taktiež sa aj niečo naučia. Predpokladaná suma zákazky je 3 869,18 eur bez DPH.

Vybavia kuchyňu

Druhou zákazkou je vybavenie kuchyne v materskej škole potrebným zariadením. Malým škôlkarom tak budú môcť panie kuchárky vyčarovať to najchutnejšie jedlo aj vďaka kvalitným pomocníkom. Predpokladaná suma je 2 381,90 eur bez DPH.

Počítače

Okrem pomôcok, hračiek a vybavenia kuchyne je potrebná aj v dnešnej dobe už skoro samozrejmá výpočtová technika. Tá je určená taktiež pre potreby materskej školy a predpokladaná cena je 1 032,34 € eur bez DPH. Do interiérového vybavenia novej materskej školy tak obec investuje dokopy 7 283, 42 eur bez DPH. O najlepších ponukách budú v Tešedíkove rozhodovať v druhej polovici marca 2019.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM