Zlatica Gregorová Kultúra

Divadelná súťaž v Šali: V marci k nám zavíta Javiskový škriatok 2017

Mesto Šaľa má nielen bohaté športové ale i kvalitné umelecké zázemie. Divadelné aktivity pokračujú tentoraz ďalšou súťažou.

Ilustračný obrázok k článku Divadelná súťaž v Šali: V marci k nám zavíta Javiskový škriatok 2017
Zdroj: TASR

Každoročná súťažná prehliadka toho najlepšieho, čo divadelníci môžu a chcú ponúknuť, sa v našom meste uskutoční už začiatkom marca. Od 6.- 7. marca 2017 sa v priestoroch Domu kultúry v Šali predstavia detské i dospelácke divadelné súbory aj jednotlivci. Tie sa budú uchádzať o priazeň poroty. Môžu si totiž vybojovať postup do krajského kola.

Javiskový škriatok 2017

Podľa propozícii k súťaži, uverejnených na webe Krajského osvetového strediska v Nitre ide o „Regionálnu postupovú súťaž a prehliadku súborov a sólistov divadla hraného deťmi (činoherného, bábkového, hudobno-dramatického, pohybového a pantomimického, dramatickej hry detí) a divadla dospelých hrajúcich pre deti v niekoľkých úrovniach a je postupová.“

Organizátorom a spolupartnerom súťaže je Mestské kultúrne stredisko Šaľa. Opýtali sme sa jeho vedúceho, Františka Botku, o viac informácií.

„Pôjde o 1. kolo regionálnej súťaže Javiskový škriatok, na ktorom spolupracujeme s KOS Nitra. Súťaže sa zúčastní 11 divadelných súborov, medzi nimi nebudú chýbať ani zástupcovia nášho mesta. Už 6. marca 2017 o 10.00 hod. sa predstaví detský divadelný súbor zo Šale – Úsmev s predstavením Guliverove cesty a v utorok 7. marca 2017 vystúpi divadelný súbor Materinky s predstavením Kde je mastný fľak, tam nebýva rak,“ informuje František Botka.

Krajské kolo bude v Šali

Podľa slov vedúceho MsKS, tento rok sa v Šali uskutočnia všetky kolá tejto súťaže. Prvýkrát dokonca aj krajské kolo. Pokračovaním bude súťaž Detský javiskový sen od 20.- 21. 4. 2017 a neskôr, v máji sa uskutoční celoštátna súťaž Zlatá priadka.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM