Zlatica Gregorová Samospráva

Deťom vyčaria úsmev na tvári: Na Ul. 8. mája vyrastie nové multiihrisko, FOTO

V Šali je momentálne rozbehnutých mnoho projektov. Tie by mali prispieť k vyššiemu komfortu obyvateľov všetkých vekových skupín.

Ilustračný obrázok k článku Deťom vyčaria úsmev na tvári: Na Ul. 8. mája vyrastie nové multiihrisko, FOTO
Zdroj: Mesto Šaľa

Pracuje sa v oblasti sociálnej, dopravnej, rastú mestské byty, polyfunkčný objekt, budova mestského úradu a skvalitňuje sa i oblasť voľnočasových aktivít pre dorast.

Výzvu zrušili

Ešte vlani na konci roka sme vás informovali o tom, že šalianska radnica sa zapojila do výzvy a dotácie z nej pomôžu rozvoju v športovej oblasti. V talóne malo mesto celkom štyri projekty. Výzva Úradu vlády SR na Podporu rozvoja športu na rok 2017 však bola zrušená a tak sa mesto o šťastie pokúšalo opäť.

Multifunkčné ihrisko

Zámer vybudovať deťom a mládeži ďalšie multifunkčné ihrisko našiel podporu a už je isté, že bude súčasťou Ul. 8. mája v Šali. Neďaleko materskej školy pribudne plocha s rôznym vybavením. „Gestor programu Podpora rozvoja športu 2018 nám v týchto dňoch oznámil dobrú správu – Úrad vlády SR odporučil mestom predložený projekt schváliť. Mesto tak získalo dotáciu vo výške 37-tisíc eur na vybudovanie multifunkčného ihriska,“ oznámila nám hovorkyňa Mesta Šaľa Erika Kollerová.

Po tom, čo stará asfaltová plocha nadobudne nový vzhľad, tu vznikne ihrisko s umelým trávnikom a budú tu aj ochranné mantinely. Tie budú umiestnené kvôli zvýšeniu bezpečnosti jeho návštevníkov a zabránia vybiehaniu detí na cestu napr. za loptou. Hracia plocha bude aj riadne osvetlená.

V tomto roku

„Ihrisko vyrastie neďaleko materskej školy, na mieste, kde bol pôvodne asfaltový povrch určený na športové hry. Verejne dostupné športovisko realizované s finančnou podporou Úradu vlády Slovenskej republiky – program Podpora rozvoja športu na rok 2018 by si mohli deti a mládež odskúšať ešte v tomto roku," doplnila hovorkyňa Erika Kollerová.

Deckám vyčaria úsmev na tvári: Na Ul. 8. mája vyrastie nové multiihrisko, FOTO
5
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM