Zlatica Gregorová Samospráva

Deti z Tešedíkova dostanú nové ihrisko: Budú mať aj dopravné značky

Obec z nášho okresu sa ešte vlani rozhodla, že urobí niečo pre najmenších. A tak sa miestna samospráva zapojila hneď do niekoľkých projektov.

Ilustračný obrázok k článku Deti z Tešedíkova dostanú nové ihrisko: Budú mať aj dopravné značky
Zdroj: TASR

Všetky predsavzatia obsiahnuté v projektoch súvisia so vzdelávaním a komfortom pre najmenších. Po prestavbe škôlky teraz budú mať i nové dopravné ihrisko.

V Tešedíkove rozšíria materskú školu prestavbou spoločenského centra, obnovia materskú školu s vyučovacím jazykom maďarským a vystavia aj dopravné ihrisko. Začiatkom tohto roka Obecný rad vyhlásil súťaž na Prestavbu spoločenského centra na MŠ Tešedíkovo – dopravné ihrisko.

Obec sa pokúsila i o získanie Nenávratného finančného príspevku a s projektmi uspela.

Získali príspevok

Celková výška oprávnených výdavkov bola 96 830,46 eur. Nenávratný finančný príspevok predstavuje sumu 91 988,94 eur . K celkovému pokrytiu výdavkov obec doloží 4 841,52 eur ako povinných päť percent. Obnova MŠSVJM a výstavba dopravného ihriska v Tešedíkove by mala byť hotová do konca apríla 2018. Celková hodnota zákazky je 29 400,91 eur s DPH. Najlepšiu ponuku na vykonanie prác predložila šalianska firma.

Podľa informácií, ktoré sú uvedené v zmluve, sa pri výstavbe ihriska začne takpovediac od základu. Od prípravy pôdy, podkladu z prostého betónu až po asfaltový koberec a nezabudnú ani na osadenie stĺpikov. Tie budú slúžiť ako stojany pre dopravné značky, samozrejmú súčasť špeciálneho ihriska.

Bude aj semafor

V bezpečnom areáli dopravného ihriska bude premávku riadiť aj prenosný semafor. A nebudú chýbať ani cestné zebry, smerové šípky a informačné nápisy, ako sa na správne dopravné ihrisko patrí. Deti z Tešedíkova tak získajú už odmalička praktické zručnosti v cestnej premávke. Do života i vďaka dopravnému ihrisku vykročia s patričnými znalosťami.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM