Zlatica Gregorová Kultúra

Deti z Močenku oslávia svoj sviatok: Poteší ich aj šaliansky divadelný súbor

Tak, ako každý sviatok v kalendári má svoj pôvod a opodstatnenie, tak i tento ho má. Deň detí je medzinárodným oslavným dňom. Naši najmenší sa majú na čo tešiť aj v obci Močenok.

Ilustračný obrázok k článku Deti z Močenku oslávia svoj sviatok: Poteší ich aj šaliansky divadelný súbor
Foto: Zlatica Gregorová

Už tento týždeň budú všetky malé aj väčšie deti oslavovať Medzinárodný deň detí. Tak, ako každý sviatok v kalendári má svoj pôvod a opodstatnenie, tento vznikol špeciálne kvôli deťom a pre deti na celom svete. Každoročne je 1. jún dňom plným nezabudnuteľných zážitkov a prekvapení.

Medzinárodný deň detí

Oslavy MDD majú minimálne dva významy. Vznikli z popudu poukázať na to, že nie všetky deti na svete sa majú tak dobre, ako napr. väčšina tých našich, žijúcich na Slovensku. Viaceré, najmä v rozvojových krajinách, musia zápasiť s veľkými problémami, ako je nedostatok základných životných potrieb a nemožnosť sa vzdelávať sa. I celosvetovými oslavami na ne svet upozorňuje.

Súťaže, hry aj veselá rozprávka

V Močenku sa rozhodli pripojiť sa k celosvetovému Dňu detí. Obec Močenok, Materské centrum Čarovná záhradka z Hornej Kráľovej usporiadajú oslavu pri príležitosti Medzinárodného dňa detí.

Uskutoční sa dňa 4. júna 2017 od 15.30 hod. v areáli obecného úradu v Močenku.

Pre deti bude nachystaných množstvo prekvapení, hier a zaujímavých cien, ktorú budú môcť získať účasťou v niektorej zo súťaží. Spestrením celého programu bude vystúpenie Divadelného súboru Materinky zo Šale s rozprávkou Zabudnutá v škole kúziel.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM