Peter Štrbo Rôzne

Deti ohromili vedomosťami

Čo je to zlatý rez? Odpoveď na túto otázku ako aj mnoho ďalších zaujímavých informácií ste sa mohli dozvedieť na prezentácii ročníkových prác nadaných detí z tried pre žiakov s intelektovým nadaním na ZŠ J.C. Hronského v Šali.

Orchidea, Londýn, doprava, dinosaury či karate. To je len výber z tém ročníkových prác, ktoré prezentovali nadané deti z prvého až štvrtého ročníka na Základnej škole J.C.Hronského v Šali pred svojimi rovesníkmi . Talentovaní žiaci ohromili vedomosťami, ktorými nedisponujú ani mnohí dospelí.

Na prezentácii záverečných prác sme mohli vidieť výber najlepších projektov, na ktorých žiaci pracovali počas celého ročníka v rámci predmetu „Obohatenie“, ktoré majú v osnovách iba žiaci tried s intelektovým nadaním. Ako nám povedala riaditeľka základnej školy Jarmila Husáriková, podobným spôsobom pracuje na Slovensku asi iba 26 škôl. „Aby žiaci z predmetu Obohatenie prospeli, musia svoje ročníkové práce obhájiť. Prezentácia je skvelým nástrojom na zlepšenie prezentačných zručností žiakov, ktorí si tak už od malička precvičujú vystupovanie pred publikom,“ doplnila Jarmila Husáriková. Okrem toho sa naše nádeje učia vyhľadávať a zhromažďovať informácie, ktoré nenájdu v žiadnych učebných osnovách. K veľkej interaktivite prispelo aj premietanie na projektore či využívanie rôznych rekvizít. Svoje záverečné práce prezentovali aj žiaci druhého stupňa.Viac vo videu…

Foto: S.Budai/prezentácia Divadlo

Deti ohromili vedomosťami
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM