Peter Štrbo Futbal

Derby v Seliciach ... Močenok a Neded o prvé miesto

Nedeľa v znamení futbalu! Mančafty z okresu Šaľa budú mať opäť plné ruky práce s naháňaním bodov. Ponuka zápasov je tradične pestrá, v regionálnom derby Selice hostia Trnovec nad Váhom. Močenok v piatej a Neded vo štvrtej lige sa môžu v prípade úspeš

[size=14]IV.li­ga[/size] Neded v uplynulom kole pomerne prekvapivo nezískal v Sládkovičove bod, v nedeľu ho na domácom trávniku čaká ešte náročnejšia prekážka. Hostí totiž Okoličnú, ktorá vystriedala Neded na vedúcej priečke práve po víkendových zápasoch. V prípade víťazstva sa tak zástupca nášho okresu môže opäť prepracovať na prvé miesto, aktuálne stráca na svojho najbližšieho súpera dva body a doma sa mu tradične darí.

Futbalisti Hornej Kráľovej mali po dlhej dobe opäť dôvod na radosť, cez víkend zdolali Veľké Lovce a tešili sa z druhého víťazstva v ročníku. V ďalšom kole ich však čaká deviata Vrakúň, ktorá na domácej pôde nebude chcieť vyjsť bodovo naprázdno. Horná Kráľová však už nemá čo stratiť a potrebuje bodovať.

[size=14]V.li­ga[/size] V Tešedíkove po víkendovej prehre určite nevládla spokojnosť. Pered totiž stratil všetky body na pôde posledného Okoč-Sokolca, pre ktorý to bol len prvý trojbodový zásah v sezóne. Futbalisti Tešedíkova tak majú čo naprávať. Hrať proti lídrovi súťaže Ohradám však nebude najjednoduchší spôsob.

Úspešný výsledok Tešedíkova môže pomôcť ďalšiemu nášmu zástupcovi Močenku, na Ohrady totiž stráca len dva body. Zaváhanie „Poľnohospodára“ vo Vinohradoch by bolo pri aktuálnej forme močenských futbalistov prekvapením. Postupové ambície jednoducho musia u predposledného potvrdiť.

O niečo zložitejšie to bude mať Kráľová n/V. Tá síce v uplynulom kole bodovala naplno, z Trstíc sa však body ľahko nevozia, futbalisti Kráľovej navyše nie sú na trávnikoch súperov takí úspešní, ako doma. Body z Trstíc sa budú určite považovať za úspech.

[size=14]II.tri­eda[/size] Regionálne derby v Seliciach bude zaiste lákadlom pre fanúšikov. Derby zápasy nemávajú favorita a potvrdiť tento výrok sa budú snažiť futbalisti Trnovca n/V, ktorí na pôde tradičného rivala určite nepredajú kožu lacno. Selice sa budú chcieť rehabilitovať po vysokej prehre 1:5 v Rumanovej, Trnovec zdolal v uplynulom kole Lužianky najtesnejším rozdielom 1:0. Všetko je pred stretnutím otvorené.

Dopoludnia sa v Jarku predstaví Hájske, ktoré v 16.kole nešťastne podľahlo Čakajovciam (jediný gól stretnutia vsietili v 90.minúte). „Íreg si zase priviezol tri body po najtesnejšej výhre v Diakovciach. V tabuľke delia týchto súperov len štyri body, po víkende tak môže byť Jarok na dostrel aktuálne druhému tímu.

Diakovce hrajú po spomínanej prehre s Jarkom opäť na domácom trávniku, tentoraz hostia Rišňovce a určite nepripustia, aby doma vyšli druhýkrát v rade bodovo naprázdno. Obzvlášť keď na svojho súpera strácajú v nahustenej tabuľke len dva body.

[link=http://ob­fz.sk/tabulky­.php?sk=42&st=strel­ci]NAJLEPŠÍ STRELCI II.TRIEDY[/link]

[size=14]III.tri­eda[/size] Dlhá nad Váhom sa po víkendovom víťazstve nad Lukáčovcami vymenila s porazeným na tretej priečke, v Kyneku však nebudú mať na ružiach ustlané. Najbližšiemu súperovi Dlhej sa od konca jesennej časti mimoriadne darí, strieľa veľa gólov a neustále sa posúva v tabuľke nahor. Futbalisti Dlhej n/V tak body vôbec nemajú isté, práve naopak, bude to mimoriadne náročná previerka.

Pre Žihárec to bude v Hruboňove zrejme ďalšia formalita, v aktuálnej sezóne hrajú s Novými Sadmi jednoducho vlastnú súťaž, zaváhanie sa tak neočakáva ani na pôde piateho celku súťaže.

[link=http://ob­fz.sk/tabulky­.php?sk=45&st=strel­ci]NAJLEPŠÍ STRELCI III.TRIEDY[/link]

[blockquote]**Prehľad víkendových zápasov: **

Nedeľa 15.4. o 10:30

II.trieda: Jarok – Hájske (R Király, Halama) III.trieda: Hruboňovo – Žihárec (R Kotrec ml., Kotrec st.)

Nedeľa 15.4. o 15:30

IV.liga Vrakúň – Horná Kráľová (Forró) Neded – Okoličná (Ferenczi)

V.liga Tešedíkovo – Ohrady (Drábik) Vinohrady n/V – Močenok (Murín) Trstice – Kráľová n/V (Palocsányi)

II.trieda Diakovce – Rišňovce (R Németh, Ivančík) Selice – Trnovec n/V (R Kamenický, Klučár)

III.trieda Kynek – Dlhá n/V (R Tóth, Andraško)

Súvisiace články: [link=http://www­.sala24.sk/clan­ky?extend.131225_Ne­ded-prisiel-o-veducu-priecku,–Tesedikovo-prehralo-s-poslednym]Neded prišiel o vedúcu priečku, Tešedíkovo prehralo s posledným[/lin­k][/blockquote]

[center]TABUĽKY[/cen­ter]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM