Zlatica Gregorová Samospráva

Deravá Hospodárska ulica vo Veči: Kedy sa občania dočkajú jej opravy? FOTO

Nie všetky šalianske aj večianske cesty sú v ideálnom stave. Niektoré i v 21. storočí vyzerajú, akoby po nich jazdili vozy s kočmi.

Ilustračný obrázok k článku Deravá Hospodárska ulica vo Veči: Kedy sa občania dočkajú jej opravy? FOTO
11
Galéria

Skvelým príkladom je Hospodárska ulica v mestskej časti Veča. Je akoby rozdelená na dve polovice. Jedna časť, po ktorej do nej prichádzate povedľa čerpacej stanice, je vysfaltovaná a schodná. O niečo ďalej však už vidieť obrovské krátery.

Zlá cesta

Cestu lemujú moderné domy so záhradami, ktoré vyzerajú esteticky a udržiavane. O komunikácii, po ktorej sa do domov ich obyvatelia dostanú, sa to nedá povedať.

Mali výhrady

Cesta je spolovice ťažko prejazdná a vodiči si v jej jamách môžu poškodiť autá. Chodci tiež majú čo robiť, aby sa im vyhli. Hospodárska ulica je verná svojmu názvu. Na nepeknú a nebezpečnú komunikáciu upozorňovali viackrát poslanci aj dotknutí obyvatelia. Opýtali sme sa v šalianskej radnici, čo plánujú s cestou urobiť.

„Mesto už niekoľkokrát rokovalo o spolufinancovaní. Nakoľko by sa mala s investorom uzavrieť zmluva o spolufinancovaní, v ktorej by bola jasná suma, ktorá má byť zahrnutá do rozpočtu mesta. Medzi tým sa trikrát zmenil investor, ktorý doteraz nedal definitívny návrh výšky spolufinancova­nia,“ vysvetlila nám Dajana Hanesová z Mestského úradu Šaľa.

Nemali zdroje

Podľa šalianskej hovorkyne, mestu v rozpočte na rekonštrukciu tejto ulice chýbali zdroje.

Ak bude jasná výška spolufinancovania tejto investície, mesto Šaľa určite rekonštrukciu Hospodárskej ulice zahrnie do rozpočtu,“ informovali nás z radnice.

Vo fotogalérii uvidíte zábery na Hospodársku ulicu vo Veči.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a budete mať vždy zabezpečený čerstvý prísun informácií zo Šale a okolia.

Deravá Hospodárska ulica vo Veči: Kedy sa občania dočkajú jej opravy? FOTO
11
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM