Kultúra

Deň detí ešte neskončil: V Šali to roztočí červík Maxi!

V sobotu 6. júna sa bude v Šali na Štadióne FK Slovan Duslo Šaľa konať najväčšia akcia pre deti v regióne. Nesie názov Šaľa Maxi Festík a má predpoklad stať sa tradičným júnovým festivalom. Jej maskota, červíka Maxiho, už poznajú deti zo Šale aj okolia.

Ilustračný obrázok k článku Deň detí ešte neskončil: V Šali to roztočí červík Maxi!
Zdroj: Dnes24.sk

Akcia takéhoto typu a rozsahu je unikátom v Šali i okolitých okresoch. Mestské podujatia nemajú celodenné trvanie a štruktúru festivalu. „Záujem o vstupenky v predpredaji je veľký, čo nás príjemne prekvapilo,“ hovorí Ingrid Kántorová, vedúca organizačného tímu Šaľa Maxi Festíku. „Očakávame účasť približne 1000 ľudí a máme ambíciu usporiadať Festík pravidelne každý rok. Prvému ročníku praje počasie, takže má veľké šance zaujať deti i rodičov v okrese Šaľa aj Galanta.“

Celodenný detský festival ponúkne od 9.00 do 18.00 pestrý program na hlavnom i vedľajšom pódiu. Predstavia sa v ňom deťom** tanečný klub Jumping Jump, ale aj prekvapenia ako súbor MIA s Farbičkovým koncertom, obľúbená dvojica Smejko a Tanculienka, Odvážny zajko z Divadla Haaf Zuzky Haasovej alebo dobrodružná výpravná show Ostrov pokladov s akrobaciami na chodúľoch.**

Pre tých, ktorí dajú prednosť aktívnej zábave, sú pripravené vystúpenia na vedľajších „stejdžoch“ a stanoviskách. Deti si budú môcť zatancovať s psíkmi s Dog Dancing Clubom či v tanečnom workshope Jumping Jump, povoziť sa na koníkoch z farmy Humanita alebo obdivovať sokoliarov zo sokoliarskeho klubu Aquila Bojnice. Pre tých najmenších je pripravený celodenný program v Baby Zóne – bude sa tancovať detská zumba, kopec hier a súťaží pripraví MC Mamy mamám a tím súkromnej škôlky Detský svet Marie Montessori.

Všetkých isto pobavia preteky lezúňov a nebudú chýbať ani tvorivé dielne, maľovanie na tvár a nafukovacie atrakcie na skákanie. Pre malých športovcov je pripravený futbalový turnaj detských družstiev a ukážky karate a taekwondo. Záverečnú diskotéku otvorí koncert známeho speváka Roba Pappa, ktorý je šalianskym rodákom spolu s Bystríkom.

Festival pripravujú spoločnosti WIF s.r.o., eventová a PR agentúra Bon Žúr s mediálnou podporou salaonline.sk a magazínu Slovo Šaľanov.

zdroj foto: agentúra Bon Žúr

Deň detí ešte neskončil: V Šali to roztočí červík Maxi!
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM