Zlatica Gregorová Rôzne

Dekorácie na hroby idú na odbyt aj v Šali: Kvetinárstva pociťujú zvýšený nápor

V najbližších dňoch ľudia začnú obliehať kvetinárstva, aby sa zásobili dekoráciami, potrebnými k Sviatku všetkých svätých. Ten si pripomíname 1. novembra.

Ilustračný obrázok k článku Dekorácie na hroby idú na odbyt aj v Šali: Kvetinárstva pociťujú zvýšený nápor
Zdroj: TASR

Počas týchto dní chodievame na hroby, uctiť si blízkych. Niekto dáva prednosť umelej výzdobe, iný živej dekorácii. Niekto uprednostní vlastnoručnú výrobu, iný tú kúpenú, ktorej je dnes nepreberné množstvo. Ako a či sú pripravení na nápor kupujúcich v kvetinárstvach v Šali a okolí? V každom kvetinárstve nám odpovedali na rovnaké otázky. Ponúkame Vám prehľad rozmanitosti a cien „dušičkového sortimentu“.

„V našom kvetinárstve ponúkame široký sortiment náhrobných venčekov, sú väčšie i menšie.Tie menšie stoja od 4,– 7,50 Eur. Väčšie stoja od 25 do 35 Eur. Na odbyt idú vence z čečiny so šiškami a umelými kvetmi. To je dušičkovým hitom v našom kvetinárstve. Dobre sa predávajú i kahance, tiež rôznych veľkostí, v cene od 0,70 do 2,50 Eur“, povedala pre náš portál pani Petrovičová z kvetinárstva v Šali.

Najväčší záujem je o dekorácie zo živých materiálov

„Trendom v našom šalianskom kvetinárstve sú vence rôznych veľkostí. Nedá sa presne povedať, či je väčší záujem o umelé, alebo zo živej čečiny. Mám pocit, že sa predávajú približne rovnako. Umelé vence ponúkame v cenách od 3,60 – 40 Eur. Všetko závisí od materiálu a veľkosti. Tie zo živej čečiny stoja do 100 Eur. Tieto aj sami vyrábame. Sú z jedličky“, informuje nás pán z kvetinárstva. Podľa jeho slov v ich prevádzke idú na odbyt i náhrobné kahance, v cene od 0,50 do 10 Eur. Ich zákazníci preferujú skôr tie menšie.

„My ponúkame umelé náhrobné vence, i tie zo živej čečiny. Predávajú sa už dovezené i tie nami vyrobené podľa konkrétnej požiadavky zákazníka. Umelé máme v cenách od 15 do 30 Eur. Tie zo živej čečiny tiež v týchto cenách. Náhrobné kahany ponúkame od 1 – 15 Eur", povedala pani Konečná z kvetinárstva v Šali.

„V našom močenskom kvetinárstve predávame umelé náhrobné vence i vence zo živej čečiny.Veľmi predávaným dušičkovým tovarom v tomto období sú ikebany. Tie ponúkame už vyrobené od dodávateľa, tiež ich aj sami vyrábame. Vence u nás stoja od 3 – 20 Eur. Ceny ikebán sú podľa použitého materiálu a pracnosti pribl.10 Eur. Ceny náhrobných kahanov sú od 0,50 do 7,50 Eur. K najpredávanejším patria tie strdenej veľkosti, v cene do 2 Eur", povedala pre náš portál pani Lencsesová z kvetinárstva v Močenku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM