Zlatica Gregorová Kultúra

Decká zaujali Príbehy zo starej truhlice: Konala sa Večianska paleta

V Spoločenskom dome vo Veči sa pred nedávnom diali veci. Zišli sa tu malí aj veľkí, aby rozpohybovali svoje ruky.

Ilustračný obrázok k článku Decká zaujali Príbehy zo starej truhlice: Konala sa Večianska paleta
Foto: Zlatica Gregorová

Mladí výtvarníci, jednoducho, prezentovali to naj zo seba. Popustili uzdu fantázii a kresby sa rinuli na papier.

Zo starej truhlice

Mestské kultúrne stredisko v Šali a Spoločenský dom Veča už po piaty krát usporiadali kultúrne podujatie Večianska paleta. Okresná súťaž pre výtvarníkov sa niesla v znamení histórie. Hlavnou témou boli „Príbehy zo starej truhlice“ – aké bolo moje mesto /obec voľakedy. V priestoroch Spoločenského domu vo Veči sa 18. apríla 2018 zišlo 58 deti z materských a základných škôl. V priebehu dvoch hodín preniesli na papier formátu A3 všetko, čo ich viazalo k téme. Využili obyčajné ceruzky, uhlík a taktiež suchý pastel.

Tri kategórie

Ako informovali pracovníci Mestského kultúrneho strediska na sala.sk, mnoho detí sa poriadne pripravilo a so sebou si prinieslo podklady v podobe historických fotografií mesta Šaľa, aby sa inšpirovali. Deti vzhľadom na svoj nižší vek nemajú reálne prežité historické okamihy, preto si pomohli aj takouto formou. Výtvarníci boli rozdelení do troch kategórií, z toho každá mala troch víťazov. V prvej kategórii boli zoskupení žiaci z materských škôl, v druhej kategórii to boli žiaci 1.- 4. ročníka a tretia je pre žiakov 5.- 9. ročníka ZŠ. Bonusom je Cena školského úradu.

Zvíťazila i Zsófia

To, kto zvíťazil v prvých dvoch kategóriách však organizátori neprezradili. Ich mená sa dozviete, ak sa osobne prídete pozrieť do večianskeho kulturáku. S istotou však vieme, že Špeciálne ocenenie si tentoraz odniesla žiačka zo Základnej školy a materskou školou Petra Pázmánya s VJM Zsófia Bernadett Szarková. Ceny víťazom odovzdával vedúci Mestského kultúrneho strediska v Šali František Botka. Výstavu výtvarných prác si môžete pozrieť v Spoločenskom dome Veča do 4. mája 2018.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM