Zlatica Gregorová Kultúra

Daniela potešili finančným výťažkom: Na Šaľa Feste vyzbierali 1885 eur, FOTO

Nedávno sa na šalianskom futbalovom štadióne konalo benefičné podujatie. Premiéru tu mal Šaľa Fest.

Ilustračný obrázok k článku Daniela potešili finančným výťažkom: Na Šaľa Feste vyzbierali 1885 eur, FOTO
Zdroj: Mesto Šaľa

Hlavnou myšlienkou benefičného podujatia bola pomoc bývalému hasičovi Danielovi Vyslúžilovi. Ak obeť brutálneho útoku musí i po rokoch bojovať, aby sa čím skôr mohol zaradiť do bežného života. Finančný výťažok si Daniel už osobne prevzal.

Budú pomáhať ďalej

Premiérové podujatie, ktoré sa konalo 26. mája 2018, bude mať pokračovanie. Usporiadalo ho OZ Šaľa – Tvoje mesto, Pohybová škola PAD a Mesto Šaľa s podporou Duslo, a.s a a ďalších miestnych podnikateľov a firiem. Nabudúce by chceli pomôcť opäť niekomu, kto to bude akútne potrebovať.

Pomoc od mesta

Podujatia sa zúčastnilo skoro šesťsto návštevníkov a spoločne prispeli na dobrú vec čiastkou 1885 eur. „Mesto toto podujatie podporilo tým, že umožnilo uskutočniť ho v areáli, ktorý je v správe mesta, bez nároku na nájomné. Samozrejme sme oslovili aj spoločnosti, aby podporili toto podujatie. Pomohli sme aj poskytnutím mestských zamestnancov, ktorí boli nápomocní pri zabezpečovaní podujatia,“ povedala prednostka mestského úradu Jana Nitrayová.

„On už prejde okolo cintorína, aj hore k stanici a naspäť. Trénujeme výdrž a tlačíme na neho, aby viac používal palicu a trénoval rovnováhu, tá ľavá strana ho ešte dosť ťahá,“ vysvetľuje Danielova mama – pani Vyslúžilová.

Verný kamarát

Ako nás informovala hovorkyňa Mesta Šaľa Erika Kollerová, Danielova mama je veľmi vďačná synovmu vernému kamarátovi z detstva. Každý týždeň ho vraj navštívi aspoň štyrikrát. „Daniel sa teraz chystá na stretnutie v obci Hájske, kde si bude môcť sadnúť na koňa a povoziť sa,“ dodáva pani Vyslúžilová.

I vďaka dobrým ľuďom sa Daniel bude môcť opäť priblížiť k vysnívanému – normálnemu životu.

Daniela potešili finančným výťažkom: Navštívil ho poslanec i prednostka, FOTO
10
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM