Zlatica Gregorová Rôzne

Daniela navštívili zástupcovia mesta: Bývalému hasičovi usporiadajú koncert

Šaľanovi Danielovi Vyslúžilovi sa pred rokmi zmenil svet. Stále nie je úplne fit, jeho priatelia a kolegovia však na neho nezabúdajú.

Ilustračný obrázok k článku Daniela navštívili zástupcovia mesta: Bývalému hasičovi usporiadajú koncert
Zdroj: Mesto Šaľa

Predstava oddychu a príjemnej spoločnosti počas horúceho augusta 2013 priviedla hasiča Daniela do šalianskeho baru. Tu sa stretol s priateľmi, netušiac, že z baru sa nevráti domov, ale stane sa obeťou nezmyselného počinu.

Vážne následky

Bezohľadný čin, keď na neho zaútočil agresívny opilec, priniesol vážne zdravotné dôsledky. Nehovoriac o jazve na duši mladého človeka, ktorý práve vďaka svojej profesii pomáhal ostatným. Úder do najcitlivejšej časti ľudského tela, do hlavy, Danielovi priniesol dlhé ležanie v kóme. Postupom času a najmä vďaka obetavosti a trpezlivosti jeho a blízkych sa dostáva z najhoršieho von.

Výťažok z plesu

Po tom, čo sa Danielovi stalo, sa jeho priatelia aj kolegovia rozhodli, že na jeho počesť každoročne získajú finančné prostriedky, ktorými zmiernia jeho trápenie. Zdravotná starostlivosť čosi stojí a tak mu pomôže každé euro od vďačných ľudí. Vo februári tohto roka sa opäť uskutočnil 3. Reprezentačný ples policajných a záchranných zložiek okresu Šaľa. Mesto Šaľa ho usporadúva spolu s Policajným zborom Slovenskej republiky, Mestskou políciou a Hasičským záchranným zborom. Výťažok z plesu v sume 1000 eur poputuje do rúk práve Danielovi Vyslúžilovi.

Vzácna návšteva

Tohtoročná návšteva sa uskutočnila len nedávno. Vo štvrtok 15. marca 2018 Daniel Vyslúžil doma privítal riaditeľa OR PZ v Šali Romana Révaya, náčelníka Mestskej polície v Šali Petra Krokavca, veliteľa šalianskych hasičov Ľuboša Tušku aj primátora mesta Šaľa, Jozefa Belického. Liečba akéhokoľvek ochorenia je dnes finančne náročná, nehovoriac o zabezpečení potrebných procedúr a pravidelnej rehabilitácie. Rodičia Vyslúžilovci i preto vyjadrili veľkú vďaku za pomoc mesta v ťažkej životnej situácii v ich rodine.

Májový koncert

Ako informuje sala.sk, riaditeľ okresnej polície v Šali Roman Révay vyslovil nádej, že čiastka Danielovi pomôže, aby sa cítil čoraz lepšie. Pocity vyjadril aj šaliansky primátor Jozef Belický: „Teším sa, že bývalí kolegovia hasiči si to držia ako stavovskú česť, že môžu pomôcť, a že policajti a záchranné zložky sa k tomu pridali.“ Daniel Vyslúžil už absolvoval pobyt v Kováčovej a pôjde tam opäť. Aby sa čo najskôr postavil na svoje vlastné nohy. Už teraz sa však veľmi teší na májový koncert, ktorí dobrí ľudia z mesta Šaľa usporiadajú práve kvôli nemu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM