Zlatica Gregorová Správy

Ďalšia škola kráča s dobou: Žiakom a učiteľom pomôže vynovená učebňa

Moderná škola má v súčasnosti čo ponúknuť. Už dávno sa žiaci neučia iba z papierových kníh, ale využívajú najnovšie technológie.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia škola kráča s dobou: Žiakom a učiteľom pomôže vynovená učebňa
Zdroj: TASR

Súčasťou špeciálnych učební sú interaktívne pomôcky, ktoré názorne študentovi predvedú preberanú látku. Snáď v každej dedine okresu Šaľa sa kompetentní snažia, aby vzdelanie u nich napredovalo.

Modernizácia

Aj preto je však dôležité, vybaviť školu všetkým potrebným.Tak žiaci získajú ešte lepší obraz o naučenej teórii, ktorú neskôr môžu uplatniť v praxi. Jendou z možností samosprávy je zapojiť sa do výzvy a skúsiť šťastie s dobrým projektom. Urobili tak aj v Trnovci nad Váhom. Pre biologicko/chemickú učebňu potrebovali zadovážiť vhodné vybavenie.

Vďaka Integrovanému operačnému programu získali potrebné financie. Podľa informácie obecného webu zákazku vyhrala šalianska firma. Tá Základnej škole s materskou školou v Trnovci nad Váhom mala dodať Interaktívnu tabuľu spolu s dataprojektorom. Spolu so 4 interaktívnymi perami ju môže používať minimálne 6 žiakov súčasne. Suma je vyčíslená na 1283, 76 eur.

Učiteľský počítač

Okrem toho do učebne pribudne aj technika pre učiteľa. Ten bude mať k dispozícii PC set – notebook a aplikačný softvér. Hodnota je 696, 26 eur. Dokopy obec získala moderné vybavenie učebne Informačno-komunikačných technológií za 1980,02 eur.

Foto: ilustračné

Ďalšie zaujímavé informácie a aktuálne správy z celého Slovenska si môžete zabezpečiť sledovaním Dnes24 a Facebooku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM