Zlatica Gregorová Samospráva

Ďalšia nádej pre šaliansku plaváreň: Jozef Belický rokoval s ministrom financií

Situácia s vodným stánkom nie je príliš ružová. Aj v čase jeho odstávky sa však usilovne pracuje na tom, aby sa do plavárne mohli vrátiť návštevníci.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia nádej pre šaliansku plaváreň: Jozef Belický rokoval s ministrom financií
26
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Šalianske športovisko by práve v čase prázdnin, dovoleniek a najmä veľkých horúčav mnohým vyhovovalo. Stalo sa však to, že pre technické problémy museli kompetentní prevádzku dočasne pozastaviť. Naša chemická spoločnosť na seba nechcela vziať riziko, že sa niečo neočakávané stane.

Nie sú peniaze

Najjednoduchšie by bolo opravy strechy zrealizovať. V ideálnom prípade by športovisko vzalo pod svoje krídla mesto a tým by sa veľa vecí vyriešilo. Okolnosti však nie sú tomu naklonené, mesto aktuálne nemá zvyšného pol milióna eur. Ďalšie kroky, ktoré mesto podniklo, posúvajú situáciu k zdarnému úspechu. Po tom, čo primátor mesta Šaľa Jozef Belický, viceprimátor Róbert Tӧlgyesi aj generálny riaditeľ Duslo, a. s. Petr Bláha rozbehli rokovania ohľadom plavárne s kompetentnými, nedávno prišlo k ďalšiemu stretnutiu.

Ako náš portál informovala hovorkyňa mesta Šaľa Dajana Hanesová, Jozef Belický sa spolu s viceprimátorkou Šale Danicou Lehockou stretli s novým ministrom financií Ladislavom Kamenickým.

Na stretnutí bol prítomný i štátny tajomník Ministerstva financií SR Radko Kuruc a generálny riaditeľ sekcie rozpočtovej politiky Radovan Majerský. Primátor a viceprimátorka Šale opísali plaváreň ako jedno z najdôležitejších plaveckých športovísk nielen okresu, ale i regiónu a celého Slovenska,“ uviedla hovorkyňa.

Ďalšie rokovania

Hlavným predmetom stretnutia bolo získať podporu pri oprave našej plavárne. Podľa Dajany Hanesovej chce Ladislav Kamenický mestu pomôcť, už aj preto, že detstvo prežil v Šali. Ako hovorkyňa uviedla: „Minister financií preto o tejto problematike bude rokovať i s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR. Teší nás, že budúcnosť celoslovensky významnej plavárne nie je ľahostajná ani štátnym orgánom.“

Vo fotogalérii si pozrite zábery z vlaňajších opráv šalianskej plavárne.

Foto: ilustračné

Vodný stánok v Šali má odstávku: Prekvapia aj novými mostíkmi, FOTO
26
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM