Zlatica Gregorová Kultúra

Ďalší ročník Gorazdovho Močenku je spustený: Pozývajú divadelníkov s inscenáciou

Počas horúcich júlových dní sa obyvatelia dediny aj hostia zo vzdialenejších miest a dedín zídu na veľkom podujatí. Prihlásiť sa dá už teraz.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší ročník  Gorazdovho Močenku je spustený: Pozývajú divadelníkov s inscenáciou
17
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Občianske združenie KREDIV vyhlasuje XXVII. ročník Celonárodného festivalu kresťanského divadla. Počas júlového týždňa sa návštevníci môžu tešiť na množstvo predstavení, ale aj ďalších aktivít, ktoré podujatie spestria.

Močenský rodák

Gorazdov Močenok sa bude konať 21. – 28. júla 2019 v Močenku. Ako uviedol dekan dekanátu Močenok Peter Michalov o podujatí, „k rozširovaniu kultu prvého slovenského vzdelanca a svätca sv. Gorazda významne prispieva aj organizovanie Celonárodného festivalu kresťanského divadla. Vyvrcholením duchovného programu je slávnostná svätá omša v Gorazdove, ktorú každoročne slávi močenský rodák a biskup J. Exl. Mons. František Rábek.“

Počas podujatia sa budú konať rôzne sprievodné aktivity. Ako nás informoval dramaturg fes­tivalu Gorazdov Mo­čenok Peter Sýkora, divadelné súbory, ktoré majú záujem na festivale vystúpiť so svojou inscenáciou, sa môžu prihlásiť do 25. mája na adrese: Občianske združenie KREDIV, Rokošova 222, 951 31 Močenok. Tel.: 0911 100 081, email: krediv@krediv.sk. Podmienkou je zaslanie scenára a videozáznamu predstavenia.

Tvorivé dielne

Podľa Petra Sýkoru je pripravených aj sedem druhov tvorivých dielní, na ktoré sa môžu záujemcovia prihlásiť až do 15. júna 2019. Od 24. júla to bude tvorivá dielňa detského divadla, bábkového divadla a tanca. Od 25. júla spustia už aj tvorivé dielne dramaturgie, réžie, herectva a zúčastniť sa môžete aj dielní biblického tanca. Okrem vystúpení sú počas Gorazdovho Močenku pripravené aj workshopy, semináre, púte, duchovný program aj rozbory súťažných divadiel. O programe festivalu vám prinesieme aktuálne informácie.

Vo Fotogalérii uvidíte zábery z tohtoročného udeľovanie cien Esej Jána Johanidesa v Šali.

Foto: ilustračné

V Šali rozdali ceny z Esej Jána Johanidesa: Zišli sa talenty z celého Slovenska,
17
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová / Zdroj: Mestská knižnica Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM