Zlatica Gregorová Samospráva

Cyklotrasa za zamestnaním je dokončená: Šaľania by ju mohli vyskúšať už v máji, FOTO

V novembri 2018 sa schyľovalo k dokončeniu veľkého diela v našom meste. Občania čochvíľa pocestujú do práce ekologicky.

Ilustračný obrázok k článku Cyklotrasa za zamestnaním je dokončená: Šaľania by ju mohli vyskúšať už v máji, FOTO
11
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Projekt sa rodil dlhší čas, najmä kvôli administratívnym prekážkam, ktoré kompetentní v meste museli vyriešiť. Výstavba Cyklotrasy za zamestnaním do priemyselného parku sa začala v septembri 2018. Vedie od večianskeho kostola a napája sa za rohom na chodník smerom k Duslu. Tam sa chodník pre dvojkolesové tátoše aj končí. Svoje bicykle občania počas práce budú môcť odložiť pod prístrešky, kde je možnosť parkovania pre 216 bezmotorových dopravných prostriedkov.

Dielo dokončili

Momentálne je už dielo dokončené a tak sa zamestnanci chemického podniku môžu tešiť na plynulú a ničím nerušenú jazdu. Chodník je tvorený asfaltovým povrchom, pričom v pravidelných rozostupoch sú umiestnené svetelné stožiare na bezpečný prejazd aj v nočných hodinách.

Kolaudácia cyklotrasy

Kedy bude nová cyklotrasa daná do užívania, na to sme sa opýtali hovorkyne Mesta Šaľa Eriky Kollerovej, ktorá nám prezradila: „Stavebné práce sú ukončené. Veľmi vítame vykonanú prácu, ktorú dodávateľská spoločnosť ukončila s veľkou časovou rezervou, keďže termín ukončenia prác bola stanovený na koniec apríla 2019. Stavebné práce boli reálne ukončené už počas zimných mesiacov. V súčasnosti prebieha administratívna časť – čaká nás ešte totiž kolaudácia cyklotrasy.“

Podľa Eriky Kollerovej by sa tak mohlo stať do konca apríla 2019 a potom by už dielo bolo oficiálne sprístupnené. Milovníci dvoch kolies by ju k dispozícii mohli mať už v máji tohto roka. O tom, kedy bude cyklotrasa slávnostne odovzdaná do užívania, vás budeme informovať.

Druhá etapa

Šalianska radnica má rozpracovanú už aj druhú etapu tohto projektu. V nej sa počíta s úpravou predstaničného priestoru. Dôjsť by malo aj k zmenám dopravy v meste. Nakoľko je aj parkovanie v tejto časti mesta značne chaotické, v budúcnosti by kompetentní chceli premiestniť autobusovú stanicu pred železničnú stanicu. Budú tak v tesnej blízkosti a cestujúci môžu bezpečne a pohodlne prechádzať k vlakom či autobusom.

Cyklotrasa za zamestnaním je dokončená: Šaľania by ju mohli vyskúšať už v máji,
11
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM