Zlatica Gregorová Rôzne

Členovia OZ Petra Bošňáka skrášľovali: Vyčistili parčík pri kostole

Občianske združenia v Šali sú zložené zo šikovných ľudí, ktorým záleží na svojom meste. Ich aktivitami sa mení jeho vzhľad a pribúda mnoho pekných zákutí

Ilustračný obrázok k článku Členovia OZ Petra Bošňáka skrášľovali: Vyčistili parčík pri kostole
Foto: Zlatica Gregorová

Jedným z dobrovoľníckych združení je i OZ Petra Bošňáka. Jeho členovia vypleli priestranstvo pred kostolom Sv. Margity Antiochijskej.

Skrášľovacia brigáda

Záhony pred kostolom majú podelené spolu s radnicou. O ten „svoj“ kúsok vysadený pestrofarebnými kvetinkami a ozdobnými trávami sa členovia združenia starajú priebežne podľa potreby. Vo štvrtok 27. apríla 2017 si navliekli záhradnícke rukavice, zobrali do rúk motyky a hrabličky a pustili sa do boja s nepoučiteľnou burinou.

V čase našej návštevy prichádzalo postupne čoraz viac „Bošňákovcov“. Pod vedením Gabriely Lackovej skrášlili záhon pred prvomájovými oslavami. Zatiaľ, čo mestské zákutie na svoj nový vzhľad ešte len čaká, v záhone tohto združenia čoraz viac vynikali kvetinové osadenstvo.

Poďakovanie za zeleň

Kto sa brigády nemohol osobne zúčastniť, prišiel podporiť aspoň krátkou návštevou. Pani Mária Nemečková v rámci tejto akcie adresovala poďakovanie šalianskej radnici. “Chcem sa poďakovať pánu primátorovi, ktorý mi sľúbil, že na našej ulici SNP pred našim činžiakom vysadia nové stromy. Žiadala som to šaliansku radnicu už 50 rokov. Nie som rodáčka zo Šale, ale bývam tu už mnoho rokov, preto mi záleží na tom, aby naše okolie bolo pekné a bezpečné. Bála som sa, že staré choré stromy môžu ublížiť okoloidúcim, počas veľkého vetra. Stromy boli totiž zvnútra úplne zhnité. Teraz už máme pekné vysadené kríky a tešíme sa z nich," hovorí Mária Nemečková.

Obyvateľom tohto činžiaka tak nová zeleň vyčarila spokojný úsmev na tvári a okoloidúcim popri šalianskom kostole iste tiež. O najbližších plánoch OZ Petra Bošňáka sa dozviete už onedlho na našom portáli.

Členovia OZ Petra Bošňáka skrášľovali: Vyčistili parčík pri kostole
9
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM