Zlatica Gregorová Rôzne

Členovia OZ Petra Bošňáka sa nenudia: Budú pracovať na obnove večianskej pláže?

Občianske združenie v Šali je pomenované po významnom pedagógovi a ochrancovi prírody, ktorý s láskou odovzdával svoje skúsenosti a poznatky ohľadom životného prostredia ďalším generáciám.

Ilustračný obrázok k článku Členovia OZ Petra Bošňáka sa nenudia: Budú pracovať na obnove večianskej pláže?
Foto: Zlatica Gregorová

Založil viaceré parky a významnou mierou prispel k rozvoju zelených plôch v meste. Členovia OZ Petra Bošňáka sa snažia ísť v jeho šľapajách a pokračovať v začatom…

Mestská zeleň

Ich srdcovou záležitosťou je všetka zeleň v meste, snažia sa o záchranu a kultiváciu tej pôvodnej a rozširovanie nových plôch. Sú všade tam, kde sa dá pomôcť životnému prostrediu.

Nedávno vyčistili plochu v blízkosti kostola sv. Margity Antiochijskej v centre mesta. A majú ďalšie plány. O nich nám porozprávala predsedníčka OZ Petra Bošňáka, Gabriela Lacková.

Vrátia život večianskej pláži?

Pani Gabriela Lacková nás informovala, že členovia – dobrovoľníci sa pravidelne zúčastňujú stretnutí s primátorom mesta Jozefom Belickým za okrúhlym stolom. Dozvedia sa tak, čo mesto plánuje. Predsedníčka združenia prišla s ďalším nápadom. „Pri okrúhlom stole sme navrhli vytvorenie parku pri večianskej pláži. Bola som na pláži a sú tam obrovské popadané konáre z topoľov“, hovorí Gabriela Lacková. Opýtala sa i na Povodí Váhu, koho je to majetok. „Zistila som, že väčšinu má na starosti urbariát – tie územia. Pani Braníková z MsÚ Šaľa mi povedala, že je veľká snaha, dať lesopark pri Váhu verejnosti k využívaniu,“po­kračuje predsedníčka.

„Predostreli sme to u primátora, žeby mohol zvolať rokovanie, kde by sa zúčastnili zástupcovia Povodia Váhu, urbariátu a mesta a postupne by sme z toho vytvorili park. Boli by tu záchody, pokosené stromy, všetko vystrihané. Keď nie je kúpalisko, tak nech máme takéto miesto na relax, chceme sa niekde realizovať,“ prezrádza z najbližších plánov Gabriela Lacková. Primátor Šale členom OZ Petra Bošňáka prisľúbil, že o pláne budú rokovať.

Na mieste večianskej pláže už v minulosti urobili kus práce, v poslednej dobe sa to však zanedbalo. Aktuálne sa tešia zo zvieracích prírastkov v nemocničnom parku a zveľaďujú zelené a kvetinové plochy, ktoré spríjemnia pohľady domácich i návštevníkov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM