Zlatica Gregorová Rôzne

Čipovou kartou ušetria aj šalianski žiaci: Nabiť si ju môžete už teraz

Výhody čipovej karty poznajú nielen dospelí, cestujúci za prácou ale i školáci. So začiatkom nového školského roka prichádza čas na jej nabitie.

Ilustračný obrázok k článku Čipovou kartou ušetria aj šalianski žiaci: Nabiť si ju môžete už teraz
Zdroj: Petr Bechyně (Citybus.cz)

Eurá, či centy sa najmä školopovinným veľmi nechce nosiť. Občas sa vytratia, alebo sa minú a neostáva na cestu autobusom zo školy domov. Cestovať už dnes môžete moderne a pohodlne.

Možnosť ušetriť

V posledných rokoch si deti aj rodičia obľúbili čipové karty, vďaka ktorým sa dá dokonca aj ušetriť. Ak sa radi vozíte autobusom, prípadne tak cestujete každodenne za svojimi povinnosťami, môžete si ju jednoducho zakúpiť. Kartu potom už iba jednoducho priložíte k terminálu v autobuse a o chvíľu už pohodlne cestujete. V našom meste sa o mestskú a prímestskú dopravu stará novozámocká dopravná spoločnosť. Aj v jej dopravných prostriedkoch ju využijete.

Karta na počkanie

„Dopravnú kartu Arriva Nové Zámky, a.s. môžete v súčasnej dobe získať za 4,00 €, a to v ktorejkoľvek z našich informačných kancelárií resp. predajných miest (Nové Zámky, Komárno, Štúrovo, Levice, Šaľa). Dopravná karta Vám bude vystavená na počkanie. Tlačivo žiadanky k vybaveniu dopravnej karty nájdete na www.arrivanz.sk v sekcii „Žiadosť o vydanie DK“. Tlačivo žiadanky si môžete vytlačiť, vyplniť v predstihu, v pohodlí domova a urýchliť tak vybavenie svojej dopravnej karty, no tlačivo žiadanky si môžete vyžiadať aj priamo v informačnej kancelárii za 0,10 € a vyplniť ho na mieste,“ informuje dopravná spoločnosť na svojom webe.

Čipovú kartu si dobíjate ďalej podľa svojej potreby. Nabiť si ju môžete v kanceláriách dopravnej spoločnosti aj v Šali, alebo požiadate o nabitie vodiča autobusu. Minimálna suma na jedno dobitie je 5 eur.

Aj prímestská doprava

Kartu využijete cestovaním mestskou aj prímestskou dopravou.

„Žiaci cestujú za zvýhodnenú cenu aj na linkách prímestskej dopravy. V Nitrianskom kraji je v prímestskej doprave zľava pri použití čipovej karty fixná, a to 0,10 eur. Pri 21 obojsmerných cestách tak žiak používaním karty ušetrí vždy 4,20 eur bez ohľadu na počet kilometrov, ktoré precestuje,“ informuje spoločnosť Arriva.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM