Webnoviny - Rôzne

Čínsky investor pri pestovaní zeleniny zamestná do 160 ľudí

Do Šale mieri čínsky investor, ktorý plánuje zamestnať 160 ľudí. Pestovať tu chce zeleninu v skleníkoch. Spoločnosť C.A.S. produkt s.r.o. so sídlom v Bratislave si prenajme poľnohospodársku pôdu v lokalite Trnovecký klin.

Mestský pozemok s rozlohou 200 792 metrov štvorcových sa nachádza v extraviláne mesta pri obci Trnovec nad Váhom. Priamy prenájom pôdy investorov schválilo v apríli mestské zastupiteľstvo. Agentúru SITA o tom informoval viceprimátor Šale Jozef Mečiar.

Zeleninu bude firma pri Šali pestovať v skleníkoch – fóliovníkoch. Prvý rok počíta s piatimi až desiatimi skleníkmi a zamestnaním 15 až 30 ľudí. Výška investície dosiahne 300 tis. eur. Ďalší rok chce spoločnosť počet skleníkov zvýšiť na 30 až 50, čo si vyžiada ďalšie investície a zvýšenie počtu pracovných miest na 90 až 150. Ďalších desať zamestnancov bude treba na zabezpečenie údržby. Firma plánuje zamestnať najmä ľudí z blízkeho okolia.

Spoločnosť C.A.S. produkt požiadala o prenájom od 1. januára 2012. Proces vybavovania formalít a uzavretia zmlúv s expertmi ovládajúcich technológie odhadla na sedem mesiacov. Ako uvádza vo svojej žiadosti o prenájom poľnohospodárskej pôdy, zaoberá sa pestovaním približne 30 druhov zeleniny ako špenát, fazuľa či paprika. Dodáva ju do obchodných reťazcov na Slovensku aj v zahraničí.

Foto: ilustračné foto kovoagrex.cz WEBNOVINY

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM