Správy

Činnosť centra pokračuje: Ľuďom v nepriaznivej situácii bude pomáhať aj naďalej

Organizácia sociálnej starostlivosti (OSS) mesta Šaľa bude pokračovať v poskytovaní sociálnej služby Nízkoprahového denného centra.

Ilustračný obrázok k článku Činnosť centra pokračuje: Ľuďom v nepriaznivej situácii bude pomáhať aj naďalej
Foto: Zlatica Gregorová

Na základe podanej žiadosti o účasť v národnom projekte Budovania odborných kapacít na komunitnej úrovni bola vybraná Implementačnou agentúrou Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR ako spolupracujúcim subjektom pri realizácii projektu.

„Začiatkom januára 2020 podpísali obe strany zmluvu o spolupráci, na základe ktorej bude OSS pokračovať v poskytovaní sociálnej služby Nízkoprahového denného centra,“ informovalo vedenie mesta.

Peniaze na ďalšiu činnosť

Projekt je financovaný z prostriedkov Európskeho sociálneho fondu v rámci Operačného programu Ľudské zdroje a jeho realizácia potrvá do konca augusta 2022.

Nízkoprahové denné centrum, ktoré je súčasťou Krízového centra na Partizánskej ulici, vzniklo v apríli 2017, finančné prostriedky na jeho prevádzku boli zabezpečené do konca minulého roka.

Na základe podpísanej zmluvy o spolupráci získa OSS finančné prostriedky na krytie ceny práce troch zamestnancov centra a finančné prostriedky na čiastočné krytie ostatných výdavkov aj v nasledujúcich mesiacoch.

Najmä pre ľudí bez domova

Centrum je v prevádzke počas pracovných dní, sociálne služby poskytuje fyzickým osobám v nepriaznivej sociálnej situácii, ktorou je ich ohrozenie sociálnym vylúčením alebo obmedzenie schopnosti spoločensky sa začleniť a samostatne riešiť svoje problémy.

Cieľovou skupinou sú najmä fyzické osoby s osobitnými potrebami, najmä ľudia bez domova. Pracovníci centra im poskytujú sociálne poradenstvo a pomoc pri uplatňovaní práv a právom chránených záujmov.

Utvárajú sa tiež podmienky na výdaj stravy alebo potravín a na vykonávanie nevyhnutnej základnej osobnej hygieny. Zariadenie má nízkoprahový charakter.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM